Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Βουλγάρες μεταφέραν παράνομους μετανάστες!

Συνελήφθησαν χθες πρώτες πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 24 και 38 ετών, γιατί μετέφεραν από κοινού με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, τέσσερις παράνομους μετανάστες υπηκόους Αφγανιστάν με τα τρία ανήλικα τέκνα τους.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο διακινήτριες μετέφεραν τους παράνομους μετανάστες από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια η μία εκ των δύο ανέμενε κοντά στο Λιμάνι μαζί με τους παράνομους μετανάστες με σκοπό να επιβιβασθούν στο πλοίο για Ιταλία, αφού πρώτα τους εφοδίαζε με τα απαραίτητα εισιτήρια, προς αποφυγή ενδελεχούς ελέγχου. 
 
Όλοι οι παράνομοι μετανάστες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας, τα οποία είχαν καταρτισθεί από ομοεθνή συνεργάτη του κυκλώματος στην Αθήνα. Για κάθε μεταφερόμενο θα καταβάλλονταν στη διακινήτρια από τον επικεφαλής του κυκλώματος, αγνώστων στοιχείων, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ μετά την άφιξη των παράνομων μεταναστών στο λιμάνι της Ιταλίας
 
Οι διακινήτριες και οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...