Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

H Αλυκή Πάρου τιμά τη μνήμη του Γιώργου Κονιτόπουλου

Τριήμερο πολιτιστικό “πανηγύρι” εγκαινιάζει από φέτος η Αλυκή της Πάρου, αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κονιτόπουλου, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν την «ψυχή» της νησιωτικής δημοτικής μουσικής.

Οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν από τις 17 ως τις 19 Ιουνίου, οργανώνονται από μία μη κερδοσκοπική εταιρία που σύστησε μία παρέα φίλων, μεταξύ των οποίων σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής, όπως ο Παντελής Θαλασσινός και της παραδοσιακής όπως η Νάσια Κονιτοπούλου.

Η καθιέρωση του πρώτου αυτού ποιοτικού πολιτιστικού πανηγυριού έχει ως στόχο να «μυήσει» τους Έλληνες και ξένους, που θα επισκεφθούν στο διάστημα αυτό το γραφικό κυκλαδίτικο ψαροχώρι, στις έννοιες της αυθεντικότητας και του παραδοσιακού νησιώτικου τραγουδιού. «Δεν θα μπορούσε να οργανωθεί αλλού ένα τέτοιο “πανηγύρι”, αφού η Αλυκή «είναι ό,τι πιο αυθεντικό έχει απομείνει σήμερα στις Κυκλάδες και ο τόπος που επέλεξε να ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής του και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ο μεγάλος Ναξιώτης καλλιτέχνης της Κυκλαδίτικης παραδοσιακής μουσικής Γιώργος Κονιτόπουλος», δηλώνει ο κ. Θαλασσινός.

Την πρώτη ημέρα του «Τριήμερου Πολιτιστικού πανηγυριού Αλυκής Πάρου “Γιώργος Κονιτόπουλος”», θα εμφανιστούν ο μεγάλος βάρδος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς και ο Πάρις Περυσινάκης.

Η δεύτερη ημέρα, που συμπίπτει με την ημερομηνία του θανάτου του Γιώργου Κονιτόπουλου, θα περιλαμβάνει ομιλία και παρουσίαση του έργου του από τον Δρα Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρο Σπηλιάκο και συναυλία της Νάσιας Κονιτοπούλου και του Μιχάλη Γαμπεράκη.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή 19 Ιουνίου με γλέντι και τραγούδι με τους Σεριφιώτες Μάκη Κότσικο και Νίκο Λιβάνιο και τους Παριανούς “De La Paro” που αναμένεται να απογειώσουν το κοινό με τα γνήσια παραδοσιακά τραγούδια.

Το πολιτιστικό πανηγύρι που θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο γραφικό ψαροχώρι, θα πλαισιωθεί, με εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής που στόχο έχουν να αναδείξουν την αυθεντικότητα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...