Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο κέντρο των Ιωαννίνων

Μετά τη λήξη της μεγάλης πορείας που πραγματοποίησαν απεργοί εργαζόμενοι, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Ομάδες νεαρών, που πιθανολογείται ότι προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο , παρέμεναν συγκεντρωμένες πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας, στην οδό Μελανίδη, το οποίο στη συνέχεια επιχείρησαν να καταλάβουν.

Στην προσπάθεια κατάληψης τραυμάτισαν τουλάχιστον ένα υπάλληλο της περιφέρειας, ενώ επίθεση δέχτηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Οι συμπλοκές στο χώρο του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας κράτησαν μερικά λεπτά. Στη συνέχεια οι νεαροί αποχώρησαν από το κτίριο και έστησαν οδοφράγματα στην οδό Πυρσινέλλα.


Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τις ομάδες των νεαρών. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν συνεχής και έντονη στο κέντρο της πόλης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι.

Παράλληλα, μέσω του Facebook οι οργανωμένοι «αγανακτισμένοι στα Γιάννενα» απευθύνουν έκκληση για ψυχραμία.


Το Δημαρχείο Ιωαννίνων έκλεισε σήμερα συμβολικά για μία ώρα από τις δέκα μέχρι τις έντεκα το πρωί, ως ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Στη συνέχεια οι κεντρικές υπηρεσίες δούλεψαν κανονικά και ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος δέχθηκε το κοινό, όπως συμβαίνει κάθε Τετάρτη. Ολοκλήρωσε όλα τα ραντεβού και με εντολή του, το κεντρικό δημαρχείο έκλεισε μισή ώρα νωρίτερα από το κανονικό.


Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...