Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Την κράτησαν στην Ασφάλεια για δήθεν χρέος 300 ευρώ!!

Σε υποβολή μηνύσεων και αγωγών κατά αστυνομικών που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατά του Ελληνικού Δημοσίου προχωρεί η 51χρονη κάτοικος Ρόδου κ Ειρήνη Τσεκουρλούκη του Ιωάννη κρατήθηκε επί 18,5 ώρες για υποτιθέμενη οφειλή ύψους 300 ευρώ προς το δημόσιο κατά παράβαση μάλιστα του νόμου που απαγορεύει προσωποκράτηση για οφειλές κατώτερες των 5.000 ευρώ.
Η περιπέτεια της 51χρονης με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ξεκίνησε την 18.00 ώρα της 30ης Ιουνίου 2010 όταν μετέβη στο ΑΤ Ρόδου προκειμένου να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής της σε έγγραφο που επρόκειτο να αποστείλει στον 25χρονο γιο της ο οποίος διαμένει στην Αθήνα.
Αστυνομικός του ΑΤ Ρόδου προχώρησε συγκεκριμένα σε έλεγχο των στοιχείων της και διαπίστωσε ότι στο οικείο σύστημα της αστυνομίας υπήρχε ένδειξη για οφειλή προς το δημόσιο.
Ο αστυνομικός του ΑΤ Ρόδου ζήτησε τότε από την 51χρονη να τον ακολουθήσει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, χωρίς όπως λέει η ίδια, να την ενημερώσει για τον λόγο που έπρεπε να μεταβεί, στο απέναντι κτίριο της αστυνομίας.
Εκεί ο αξιωματικός υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την ενημέρωσε ότι ήταν κρατούμενη για χρέη προς το δημόσιο. Η γυναίκα εξεμάνη επισημαίνοντας ότι δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ προς το δημόσιο τονίζοντας ότι έχει στην κατοχή της ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες για να το αποδείξει αλλά και άλλα παραστατικά. Ζήτησε, όπως κατήγγειλε, από τους αστυνομικούς να την μεταφέρουν στην οικία της προκειμένου να τους επιδείξει τα σχετικά έγγραφα και να λυθεί η παρεξήγηση.
Οι αστυνομικοί όμως, όπως καταγγέλλει, έδειξαν απροθυμία, επαναλαμβάνοντας ότι είναι κρατούμενη. Η 51χρονη τους ζήτησε παραπέρα να πληρώσει τα 300 ευρώ ή να τους τα παραδώσει ως εγγύηση για να την αφήσουν να μεταβεί, έστω και φρουρούμενη στην οικία της για να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία.
Παρά την επιμονή της οι αστυνομικοί δεν πτοήθηκαν και τελικώς περί ώραν 00.30, "σαν να ήμουν κοινός εγκληματίας" όπως δήλωσε στη "δ", την οδήγησαν φρουρούμενη στην οικία της για να επιδείξει τα έγγραφα.
Οι αστυνομικοί εν συνεχεία αφού την μετέφεραν εκ νέου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, παρά τις αντιρρήσεις της την υποχρέωσαν να περάσει τη νύχτα στα κρατητήρια !! προκειμένου να ελέγξουν με την Αθήνα, όπου εφέρετο να υπήρχε η οφειλή, τι ακριβώς συμβαίνει.
Η 51χρονη εξήγησε ότι στο παρελθόν διατηρούσε στεγνοκαθαριστήριο στο Νέο Κόσμο, επιχείρηση που μίσθωσε σε ιδιώτη την οποία και έκλεισε το 2007. Επεσήμανε πως θα ήταν αδύνατον να είχε εξασφαλίσει λήξη εργασιών της εταιρείας αν είχε οφειλές προς το δημόσιο, επιμένοντας ότι δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.
Εν πάση περιπτώσει την επόμενη ημέρα και περί ώραν 12.30 οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την αρμόδια υπηρεσία των Αθηνών και ενημερώθηκαν ότι η προσωποκράτηση για οφειλές μικρότερες των 5.000 ευρώ απαγορεύεται!!!
Η 51χρονη χθες κοινοποίησε εξώδικη διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους που επέβαλαν την δέσμευση και κράτηση της στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αλλά και τη διανυκτέρευση της στα κρατητήρια.
Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα προχωρήσει μάλιστα τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη.
"Ξευτελίστηκα, δεν μπορώ να βρω την ηρεμία μου, με οδήγησαν στο σπίτι μου φρουρούμενη και οι γείτονες με έβλεπαν λες και ήμουν καμία κακοποιός. Δεν έπρεπε να με κρατήσουν. Δεν θα το αφήσω έτσι", δήλωσε η κ Τσεκουρλούκη.  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...