Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Με το βλέμμα στον τουρισμό, εγκαινιάστηκε το αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου

Αθήνα
Τo ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου εγκαινίασε το Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, τονίζοντας ότι το μουσείο αυτό μπορεί να αποτελέσει διεθνή πόλο έλξης και να βοηθήσει τη Θάσο να δώσει το στίγμα της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά τα εγκαίνια ο υπουργός είχε σειρά συζητήσεων με τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους του νησιού, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους και να τους ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου για την τόνωση του τουρισμού.

Αναφέρθηκε στο βάρος που δίνεται σε αναδυόμενες αγορές -για τον ελληνικό τουρισμό- όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία και τους ενημέρωσε για τη σημαντική άνοδο στις αφίξεις των Ρώσων επισκεπτών και τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργούνται από την έλευση Κινέζων επισκεπτών.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως είναι απαραίτητο η τοπική κοινωνία να αποφασίσει τον συγκεκριμένο τύπο τουρισμού που εκπροσωπεί η Θάσος, να δώσει το στίγμα της πέρα από το μοντέλο «ήλιος, θάλασσα, αρχαία». Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα παρουσίασης της ιδιαίτερης ταυτότητας της Θάσου μέσα από το www.visitgreece.gr

Oι εκπρόσωποι του τουρισμού από την πλευρά τους αναγνώρισαν την ανάγκη σωστής προβολής του νησιού, ζήτησαν να έχουν ξεχωριστή συμμετοχή σε σημαντικές εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό, να δημιουργηθεί ειδικό διαφημιστικό έντυπο υλικό για τη Θάσο, ενώ έγιναν ειδικές αναφορές στην ανάγκη να ενισχυθεί η προσέλευση τουριστών από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...