Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ο παράνομος ξενώνας του Νομάρχη Ιωαννίνων

Σημαντικό πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον κ. Καχριμάνη που ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη,με τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας!
Την ώρα που στη Νομαρχία Ιωαννίνων, στις 21 Ιουλίου, γινόταν η ανακοίνωση από τον Αντώνη Σαμαρά της στήριξης της ΝΔ στον Αλέκο Καχριμάνη για το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη της Ηπείρου, σε ένα άλλο σημείο της πόλης, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της οικογένειας του κ. Καχριμάνη εξαπλώνονταν και μάλιστα παράνομα!Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ηπειρωτικός Αγών",στην οδό Τοσίτσα 31, τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία έχουν πιάσει εντατική δουλειά. Εκεί, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, βρίσκεται ένα διώροφο παραδοσιακό κτίριο σε όχι ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Οι εργάτες που δίνουν καθημερινό παρών, προσπαθούν να το σουλουπώσουν. Μάλιστα έχουν αρκετές σημαντικές εργασίες, όπως καλούπωμα. Χτες το πρωί μετέφεραν τούβλα εντός του κτιρίου για να προχωρήσουν προφανώς στην ανέγερση κάποιου τοίχου. Κι όλα αυτά ενώ η οικοδομική άδεια δεν έχει εκδοθεί, όπως διαβεβαιώνει η Πολεοδομία του δήμου Ιωαννιτών.Η σχετική αίτηση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας (συγκεκριμένα πρόκειται για άδεια αποκατάστασης παραδοσιακού κτιρίου και αλλαγής χρήσης) κατατέθηκε στην Πολεοδομία στις 29 Ιουνίου από την ομόρρυθμη εταιρία Κασάρου-Καχριμάνη. Μέχρι χτες το μεσημέρι, καμία σχετική άδεια δεν είχε εκδοθεί. Μάρτυρας της όλης υπόθεσης… και το ίδιο το κτίριο. Στην πρόσοψή του, δεν έχει υπάρχει καμία αναγνωριστική πινακίδα: ούτε ο αριθμός της οικοδομικής αδείας ούτε η τεχνική εταιρία που ανακατασκευάζει το παραδοσιακό κτίριο. Προφανώς η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών δεν αγγίζει τον νομάρχη, προκαλώντας το κοινό αίσθημα των πολιτών, αρκετοί από τους οποίους έχουν περιμένει μέχρι και χρόνο για να βγει η οικοδομική τους άδεια. Τίθεται δε σημαντικό πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον κ. Καχριμάνη που ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη.

Ιδιοκτησία Παπούλια!!!!
Το εν λόγω κτίριο αγοράστηκε έναντι άγνωστου ποσού από την οικογένεια Καχριμάνη τον τελευταίο χρόνο. Η προηγούμενη ιδιοκτήτρια ήταν μία από τις κόρες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Την αγοραπωλησία αυτή είχε επιβεβαιώσει πριν από λίγο καιρό και ο ίδιος νομάρχης κ. Καχριμάνης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον «Ηπειρωτικό Αγών».Είχε πει ότι το κτίριο προοριζόταν για ξενώνα πολυτελείας, όπως και ότι η αγορά δεν είχε γίνει από τον ίδιο αλλά από τον γαμπρό του, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος της οικογενείας του. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο γαμπρός του ασχολείται κι αυτός με τα των ξενοδοχείων και ότι η υποβολή της αίτησης για έκδοση οικοδομικής άδειας από την ομόρρυθμη εταιρία της οικογένειας Κασσάρου-Καχριμάνη.Τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα από το παραδοσιακό κτίριο της οικογενείας, γίνεται η αποκατάσταση ενός άλλου παραδοσιακού κτιρίου που επίσης προορίζεται για ξενώνα α’ τύπου με εργοδότη, όπως αναγράφεται σε σχετική πινακίδα, τονΠέτρο Λιακόπουλο. Ο κ. Λιακόπουλος δεν είναι άγνωστος στον κ. Καχριμάνη. Είναι αυτός που πούλησε πριν από λίγα χρόνια στην οικογένεια Καχριμάνη τον ξενώνα «Καμάρες» στην οδό Ζαλοκώστα, λίγα μέτρα πιο πέρα από τον ξενώνα «Αρχονταρίκι», ο οποίος επίσης ανήκει στην ίδια οικογένεια.Την ίδια ώρα, τον νομάρχη δεν έχει πάψει να τον ακολουθεί τον τελευταίο χρόνο η φήμη ότι ενδιαφέρεται για την αγορά του παλιού ξενοδοχείου Ίλιον στο κέντρο της πόλης, το οποίο εξάλλου έχει χρησιμοποιήσει και για εκλογικό του κέντρο.Επί της θητείας του στη Νομαρχία,ο κ. Καχριμάνης και η οικογένειά του κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο της ξενοδοχειακής πίτας.Όταν στις 21 Ιουλίου ανακοινώθηκε η στήριξη της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είχε πει: «Να έχετε δύναμη, είμαι σίγουρος για την επιτυχία όπως και ότι το έργο σας θα σημαδέψει ολόκληρη την Ήπειρο». Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Καχριμάνης έχει καταφέρει να σημαδέψει το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τι γίνεται με την ΕΠΑΕ;
Η έναρξη οικοδομικών εργασιών χωρίς την άδεια εγείρει και άλλα σημαντικά θέματα.Καταρχήν τίθεται ζήτημα με την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέγχου (Ε.ΠΑ.Ε) στον έλεγχο της οποίας υπόκειται οποιοδήποτε παραδοσιακό κτίριο στο ιστορικό κέντρο δεν είναι διατηρητέο (αν είναι διατηρητέο ανήκει στην αρμοδιότητα των αρχαιολογικών υπηρεσιών). Σε μια τόσο ευαίσθητη αρχιτεκτονικά ζώνη, οποιαδήποτε ενδεχόμενη παρέμβαση πέραν αυτής που προβλέπεται στη μελέτη, δεν μπορεί να γίνεται χωρίς κάποιον έλεγχο. Ζήτημα υπάρχει και με το ΙΚΑ. Δεν είναι λίγοι οι εργάτες που δουλεύουν στον χώρο. Χωρίς οικοδομική άδεια, δεν μπορεί να γίνει όμως αναγγελία του έργου στο ΙΚΑ και άρα δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη.

Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...