Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

«Σφυροκόπημα» της Αστυνομίας στην παιδοφιλία

Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας κατά της παιδοφιλίας είχε στηθεί τους τελευταίους δύο μήνες κατά τους οποίους έλαβε χώρα πανελλαδική διαδικτυακή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τηνκωδική ονομασία «Σφυροκόπημα» αποκάλυψε τη δράση μεγάλου αριθμού παιδόφιλων ανά την ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με τις αρχές, σε αυτούς τους δύο μήνες σχηματίστηκαν 95 δικογραφίες εναντίον Ελλήνων παιδόφιλων με κάποιους εξ αυτών να έχουν ήδη συλληφθεί και άλλους να αναζητούνται από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, μόνο στην Κρήτη έχουν σχηματιστεί 10 δικογραφίες και έχουν συλληφθεί, αντίστοιχα, 10 άτομα με τις κατηγορίες της κατοχής, διακίνησης και αγοράς πορνογραφικού υλικού αλλά και για ασέλγεια σε ανήλικο.

Χαρακτηριστικά, πρόσφατα συνελήφθησαν ένας Άγγλος στα Χανιά με την κατηγορία της διακίνησης υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και ένας Έλληνας στο Ηράκλειο Κρήτης για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ενώ πριν λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί η σύλληψη ενός παιδόφιλου στη Ρόδο και η αναζήτηση άλλων τριών στο «νησί των ιπποτών».

Όπως έγινε γνωστό, στις περιπτώσεις διακίνησης πορνογραφικούτο υλικό είναι ιδιαίτερα σκληρό και περιέχει σκηνές σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα από βρέφη μέχρι ανήλικα παιδιά ηλικίας έως 13 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...