Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ζευγάρι ηλικιωμένων διαμελίστηκε στις γραμμές του τρένου


Άγνωστο για πιο λόγο, ένα μικρό Ι.Χ. αυτοκίνητο, παραβίασε την φυλασσόμενη διάβαση στο Δουκάτο Ροδόπης και συγκρούστηκε με την διερχόμενη αμαξοστοιχία Intercity με αριθμό 70, που ερχόταν από την Αθήνα με προορισμό τον Έβρο.
Στο αυτοκίνητο βρισκόταν ένα ζευγάρι, ένας άνδρας 79 ετών και η σύζυγός του 78 ετών, οι οποίοι διαμελίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής για νεκροψία και νεκροτομή.

Το τρένο δεν υπέστη σοβαρή βλάβη, αλλά έσπασε μόνο η μετώπη του. Σταμάτησε για μία ώρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις με την αστυνομία και συνέχισε το ταξίδι του στην Αλεξανδρούπολη. Το Ι.Χ. κόπηκε στα δύο και μεταβλήθηκε σε μια άμορφη μάζα σιδηρικών, ενώ το ειδικό διασωστικό όχημα της πυροσβεστικής ανέλαβε τον απεγκλωβισμό του οδηγού και του συνοδηγού, που ήταν νεκροί και διαμελισμένοι.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και αποτελεί αίνιγμα για το πώς το Ι.Χ. προσπάθησε να παραβιάσει την φυλασσόμενη διάβαση. Στον χώρο του ατυχήματος δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος που ίσως σημαίνει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπολόγισε ότι ερχόταν το τρένο.
Επί τόπου έφτασε το ΕΚΑΒ και όχημα της πυροσβεστικής το οποίο έπλυνε την άσφαλτο, ενώ η τροχαία ρύθμιζε την κυκλοφορία στο σημείο εκείνο...»

Η διάβαση του Μεγάλου Δουκάτου ήταν η πιο σύγχρονη από τις φυλασσόμενες φωταγωγημένες διαβάσεις, με ειδικό πλαστικό τάπητα και αποτελούσε το καμάρι των ελληνικών σιδηροδρόμων. Πως έγινε ένα τέτοιο διπλό θανατηφόρο ατύχημα συνεπεία και πάλι του ανθρώπινου παράγοντα, πραγματικά αποτελεί ένα αίνιγμα που έχει να κάνει με την ψυχολογία του οδηγού, ο οποίος βλέπει την μπάρα, ακούει το καμπανάκι και παίρνει την απόφαση επειδή το τρένο αργεί, να την διασχίσει…
Πηγή-φωτογραφίες: Εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...