Η νέα ομάδα ταχείας αστυνομικής επέμβασης μπαίνει από σήμερα στη μάχη κατά του εγκλήματος και στην Ήπειρο. Το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» (Δίκυκλη Αστυνόμευση), ξεκινά από σήμερα σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι 96 αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στη ΔΙΑΣ θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ανά δύο και θα περιπολούν στο κέντρο και στις γειτονιές των πόλεων, βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος. Η δράση της θα έχει προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες του εγκλήματος και κυρίως να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ θα περιπολούν, από νωρίς το πρωί ως αργά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της ευθύνης τους, ενώ θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, ερχόμενοι σε επαφή με κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών. Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη και ταχεία εκπαίδευση, ενώ θα συνεχίσουν να μετεκπαιδεύονται σε βάθος χρόνου.