Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ:Παρελθόν τα διόδια στο Δροσοχώρι

Επίσημο έγγραφο της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. στη Νομαρχία ήρθε να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις Μαγκριώτη
«Ο σταθμός των διοδίων στο Δροσοχώρι δε θα λειτουργήσει ποτέ με τη σημερινή του μορφή». Αυτό τόνισε σε όλους τους τόνους ο νομάρχης Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σήμερα, εξηγώντας πως η απόφαση αυτή έγινε γνωστή με έγγραφο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. στο οποίο αναφέρει πως είναι οριστικό το γεγονός ότι τα διόδια του Δροσοχωρίου δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ποτέ με τη μορφή που έχουν σήμερα, αλλά σε δύο χρόνια από τώρα με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων που θα αφορά όμως όλες τις εισόδους και τις εξόδους στην Εγνατία και όχι μόνο το Δροσοχώρι.

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις
Η έγγραφη διαβεβαίωση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Α.Ε. για τη μη λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι ήρθε να βάλει και επίσημα τέλος στην ιστορία αυτή, η οποία όμως είχε λήξει ουσιαστικά από την επίσκεψη του Γ. Μαγκριώτη στην Ήπειρο κατά την οποία είχε δεσμευτεί ότι τα συγκεκριμένα διόδια δε θα λειτουργήσουν.Όπως και να έχει ένα επίσημα έγγραφο - απάντηση από την εταιρία είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι τελικά οι πιέσεις όλων των φορέων της περιοχής να απομακρυνθούν τα διόδια από το Δροσοχώρι έπιασαν τόπο.Όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, από το έγγραφο της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. προκύπτει ότι οριστικά δεν θα λειτουργήσουν διόδια στο Δροσοχώρι, με τη μορφή που έχουν σήμερα.«Μετά από δύο χρόνια θα αρχίσει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ στις εισόδους - εξόδους να έχει ηλεκτρονικά διόδια. Σε αυτά κανένας δεν μπορεί όχι. Αλλά στα διόδια του Δροσοχωρίου, ήμασταν όλοι αντίθετοι», είπε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης.

Και ο κόμβος στην απάντηση
Το έγγραφο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε αναφέρεται και στην κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στο Δροσοχώρι, για τον οποίο σημειώνει ότι μπορεί να γίνει στη θέση «Άνω Διάβαση Γ 10» μεταξύ σήραγγας Δρίσκου και κόμβου Παμβώτιδας.Η κατασκευή του όμως, όπως είπε και ο κ. Καχριμάνης, με τη σημερινή οικονομική συγκυρία θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί.Ο νομάρχης πρόσθεσε ότι γι' αυτό το λόγο ήρθε σε επαφή με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., προτείνοντας ως εναλλακτική τη θέση Δροσοχώρι - που είναι οι δύο υπόγειες διαβάσεις με ύψος 4 μέτρα,- ώστε να γίνει άμεσα και πολύ λίγα χρήματα ο κόμβος και παράλληλα να συνδεθεί η έξοδος στο ημικόμβο του Κουτσελιού.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...