Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση με πυροβόλο όπλο σε Κούρδο μετανάστη

Επίθεση με πυροβόλο όπλο δέχτηκε στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας Κούρδος μετανάστης, μέλος ομάδας 10 περίπου μεταναστών, που είχαν προσπαθήσει να επιβιβαστούν σε νταλίκα που στάθμευε σε βενζινάδικο, χωρίς επιτυχία. 
 
Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ο μερικός ακρωτηριασμός του μετανάστη, τον οποίο ο δράστης φέρεται ότι στόχευσε και πυροβόλησε 3 φορές. 
 
Με ανακοίνωσή της η παράταξη ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο καταγγέλλει το συμβάν ως «νέο σοβαρό επεισόδιο ρατσιστικής βίας» και συνεχίζει: 
 
«Η ιταμή και απρόκλητη δολοφονική επίθεση εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων, που ως μοναδική αφορμή είχε την προσπάθειά τους να βρουν κάποια νταλίκα για να περάσουν στην Ιταλία, έρχεται να προστεθεί σε πολλά πρόσφατα περιστατικά και να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά και την ευαισθησία όχι μόνο του αντιρατσιστικού κινήματος αλλά ολόκληρης της κοινωνίας».
 
Τέλος η παράταξη καταγγέλλει πως «Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται και για τις ευθύνες της Αστυνομίας, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της είδησης παρά την ιατρική διαπίστωση του σοβαρού τραυματισμού στο Νοσοκομείο Φιλιατών, κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε για κατάθεση. Είναι επίσης εξοργιστικό το γεγονός ότι το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, κάνει λόγο για «ελαφρό τραυματισμό». 
 
Το ίδιο Δελτίο Τύπου αναφέρεται σε «άγνωστους δράστες» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δράστης είναι ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου στην περιοχή».Το ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο ζητάει «όχι μόνο τη σύλληψη και την αυστηρή τιμωρία του ενόχου αλλά και την λήψη πειθαρχικών μέτρων για τη στάση των αστυνομικών οργάνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...