Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ελλείψεις στα φαρμακεία έχουν τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Αιτία η… ασυμφωνία των εταιρειών με το υπ. Υγείας
Σοβαρή ταλαιπωρία υφίστανται ασθενείς που πάσχουν από πολύ σοβαρές νόσους και στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, καθώς τα φαρμακεία που λειτουργούν εντός των ιδρυμάτων στερούνται σκευασμάτων, τα οποία είναι αναγκαία στους νοσηλευόμενους ουσιαστικά για να επιβιώσουν.
 
Αιτία της έλλειψης συγκεκριμένων φαρμάκων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το «Χατζηκώστα», είναι το γεγονός ότι αυτά δεν αποστέλλονται στα φαρμακεία τους από τις εταιρείες που τα εμπορεύονται, γιατί, όπως αυτές δηλώνουν, δεν συμφώνησαν ακόμη με το υπουργείο Υγείας για τις τιμές των σκευασμάτων!
 
Αυτή η ασυνεννοησία Υπουργείου και εταιρειών ταλαιπωρεί ανθρώπους με βαριά νοσήματα που αναγκάζονται οι ίδιοι ή συγγενείς τους, αφού δεν βρίσκουν τα σκευάσματα που χρειάζονται στα φαρμακεία των Νοσοκομείων, να τα αναζητούν σε ιδιωτικά φαρμακεία στα Γιάννινα.Και μπορεί έξω οι ασθενείς να βρίσκουν τα φάρμακα, όμως πληρώνουν περισσότερα χρήματα για να τα αγοράσουν, αφού τα Νοσοκομεία δεν εισπράττουν το ίδιο κέρδος με τους ιδιώτες φαρμακοποιούς. 
 
Ως αποτέλεσμα, επιβαρύνονται περισσότερο και τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία.Έλλειψη ορισμένων βασικών σκευασμάτων παρατηρείται στα φαρμακεία των Νοσοκομείων στα Γιάννινα τον τελευταίο μήνα και δεν φαίνεται ακόμη πουθενά λύση στο πρόβλημα, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από πλευράς των ασθενών και των δικών τους ανθρώπων.Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε σε συμπολίτες μας που διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία συγκεκριμένου -ακριβού- σκευάσματος η προϊσταμένη του φαρμακείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. 
 
Όπως είπε, έχει παραγγείλει το φάρμακο ήδη δύο φορές στην εταιρεία που το κυκλοφορεί, όμως η ίδια δεν το στέλνει, ώσπου να καθοριστεί η τιμή του!Πάντως, είναι γεγονός ότι όσο οι εταιρείες είχαν κίνητρο το μεγάλο κέρδος, τα φάρμακα έφθαναν στα Νοσοκομειακά ιδρύματα στην ώρα τους.
 
Η Πολιτεία και το υπουργείο Υγείας άφηναν χρόνια τώρα, να εξελίσσεται μία κατάσταση που υπερχρέωνε τα ταμεία των ασφαλισμένων, ενώ έφερνε μεγάλα κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες. Τώρα αυτές είναι φυσικό να εκβιάζουν το Κράτος, βάζοντας στο επίκεντρο των απαιτήσεών τους εκείνους που έχουν στο χέρι, δηλαδή τους ασθενείς που νιώθουν αβοήθητοι.Με την έλλειψη σκευασμάτων το σίγουρο είναι ότι πάλι οι ασθενείς θα… πληρώσουν τη νύφη. 
 
Οι εταιρείες θα ασκήσουν πιέσεις στο κράτος για να πάρουν όσα τους λείπουν και αυτό δεν φαίνεται να προχωράει σε ποινές ενάντια σε κάθε εταιρεία, που αρνείται να εφοδιάσει την αγορά με τα απαραίτητα φάρμακα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...