Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Κλείνουν οι ανεξέλεγκτες χωματερές στην Κρήτη


Τέλος στις ανεξέλεγκτες χωματερές που στην Κρήτη ήταν μέχρι πρότινος 125 και τώρα έχουν μείνει μόνο 5, βάζει η Περιφέρεια του νησιού καθώς τα ευρωπαικά πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Το θέμα συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στη Νομαρχία Χανίων, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αθανασίου Καρούντζου.
Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε στην περιφέρεια Κρήτης υπήρχαν 125 τέτοιοι χώροι από τους οποίους έχουν αποκατασταθεί οι 120. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι για το χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στη Γαύδο δρομολογήθηκε λύση. "Συμφωνήσαμε μαζί με την Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) να εκπονηθούν άμεσα μέσα στον Αύγουστο, οι 3 μελέτες αποκατάστασης των χώρων διάθεσης απορριμμάτων και ταυτόχρονα να γίνει και η μελέτη του νέου χώρου της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων για την Γαύδο.
Στόχος είναι όλα τα έργα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μέσα στο Σεπτέμβριο," τόνισε, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας. Oπως είπε ο Νομάρχης Χανίων," στο νομό Χανίων, ενώ πριν από 2-3 χρόνια λειτουργούσαν πάνω από 25 ανεξέλεγκτοι χώροι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...