Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

DULSORI Το πιο δυναμικό γκρουπ κρουστών από την Κορέα για πρώτη φορά στην Ελλάδα !

ΗΡΑΚΛΕΙΟ   8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

 Dulsoriτο πιο δραστήριο γκρουπ κρουστών της Κορέας, παρουσιάζει μια δυναμική παράσταση  που συνδυάζει την  παραδοσιακή μουσική της χώρας τους,το pungmul…με τα  μοντέρνα στοιχεία
Ένα γεμάτο ενεργεία θέαμα με κρούστα, χωρο και χρώματα, αφιερωμένο στα στοιχεία της φύσης, που δίνουν ενεργεία και χαρά στον άνθρωπο Στις παραστάσεις τους οι Dulsori καλούν το κοινό να συμμετέχει ενεργά δημιουργώντας έτσι αίσθηση συλλογικότητας και αρμονίας.
 Με το δυναμικό ρυθμό των κρουστών τους ,  οι Dulsori έχουν ενθουσιάσει τους θεατές στις  παραστάσεις που έχουν δώσει  σε εκατοντάδες φεστιβάλ ανά το κόσμο , καθώς επίσης και στα WOMAD και WOMEX .Οι συμμέτοχη τους στο φετινό  Roskilde    ιταν από τις πιο εντυπωσιαστηκες

BINARI: ΤΟ ΠΝΕΎΜΑ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΎ

Η παρασταση που θα παρουσιασουν είναι  Binari --Το Πνευμα του Ρυθμου  ( Spirit of Drums )  Ο όρος Binari στην κυριολεξία σημαίνει ‘η επίκληση της ανήσυχης καρδιάς προς ένα υπερφυσικό ον’. Στην κορεάτικη παραδοσιακή μουσική το Binari  θεωρείται ως ένα τραγούδι που ερμηνεύεται κι εντάσσεται σε ποικίλα ρεπερτόρια. Οι ««Dulsori»» βάζουν τη δική τους, μοναδική πινελιά, σε αυτό το αρχαίο μοτίβο, αναβιώνοντας μια αρχαία ιεροτελεστία  με την οποία δινόταν το εναρκτήριο λάκτισμα  των γιορτών προς τιμή των δυνάμεων της φύσης.

Περιγραφή παράστασης:

Η παράσταση ξεκινάει με την παρέλαση των καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή με τη συμμετοχή θεατών. Στη συνέχεια, οι «Dulsori» μας εισάγουν στο θέαμά τους με ένα υπέροχα συγχρονισμένο ρυθμό από τα τεράστια κρουστά τους. Οι καλλιτέχνες αποδίδουν με την ερμηνεία τους την ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια καταιγίδα με τον εκρηκτικό και καταιγιστικό ρυθμό των τυμπάνων τους.  Ολοκληρώνουν την παράσταση με μια συναρπαστική εκτέλεση κορεάτικης παραδοσιακής μουσικής και προτρέπουν  το κοινό να ακολουθήσει τον δυναμικά ακούραστο ρυθμό σε μια φανταστική μουσική πανδαισία η οποία μας συνοδεύει μέχρι το τέλος της γιορτής!

Oι «Dulsori» αιχμαλωτίζουν το κοινό με παραδοσιακά κορεάτικα κρουστά και τραγούδια. Οι αυθεντικοί ρυθμοί τους συμπαρασύρουν και αφυπνίζουν το ανθρώπινο πνεύμα. Εμπνευσμένοι από τις παραδόσεις των κορεατών αγροτών και των ήχων της φύσης, χρησιμοποιούν αυθεντικά, παραδοσιακά όργανα για να εξυμνήσουν τις φυσικές δυνάμεις. Οι παραστάσεις των Dulsoriείναιμια γιορτή γεμάτη πάθος, όπου συμμετέχουν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και το κοινό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αρμονίας και συλλογικότητας. Ο εκρηκτικός και καταιγιστικός παλμός των κρουστών προσκαλεί το κοινό να μοιραστεί αυτήν τη συλλογική ενέργεια.
 Το σκηνικό αποτελείται από 19 κρουστά συνολικού βάρους 1.200κιλών.
  
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ Έναρξη παράστασης : 21:30 Τιμή εισιτηρίου : 20,00 €  φοιτητικό 15,00 € 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...