Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πύρινη «κόλαση» στη Σάμο

 
Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στη Σάμο στις τρεις το μεσημέρι και μαίνεται στο Βαθύ. Μάλιστα η Πυροσβεστική την χαρακτηρίζει ως ανεξέλεγκτη καθώς εκτείνεται από την περιοχή Ζερβού μέχρι και την περιοχή της Αγίας Μαρκέλας.



Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εναέρια μέσα αλλά και εθελοντικά κλιμάκια, «μάχονται» με τις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε από πέντε διαφορετικά σημεία και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή Μακροχώραφο της Σάμου. Λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Από το φυλάκιο της Φλόκας ο αντινομάρχης Σάμου, κ. Θάνος είπε: «Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πως θα τεθεί υπό έλεγχο. Πιστεύω πως ήταν εμπρησμός. Ήμουν εκεί και είδα πως όταν έπιασε φωτιά, 600 με 800 μέτρα πιο μακριά ξέσπασε νέα». Ο δήμαρχος επισήμανε πως η φωτιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από βενζινάδικα αλλά ακόμα και από σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται 52 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 70 εθελοντές με 20 εθελοντικά οχήματα, τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα και δύο δημοτικά. Επίσης με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 αναμένεται στο νησί η άφιξη πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από πενήντα άνδρες.

Τέλος όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε απόσταση 500 μέτρων από το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στρατόπεδο, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά από οχήματα και οπλισμό.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Γαβαλά, στο Αλιβέρι Ευβοίας. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...