Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Λουκέτο στα σχολεία της Μητρόπολης Δημητριάδος

Agia Triatha in Mouresi (Pelion/Pilion,Magnesi...Image via Wikipedia
Λουκέτο έβαλε σήμερα η Μητρόπολη Δημητριάδος στα ιδιωτικά της εκπαιδευτήρια (Δημοτικό, Γυμνασίο και Λύκειο) που λειτουργούν σε κτίρια της, στη Ν.Ιωνία του Βόλου, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους. 

Τη λειτουργία των σχολείων, διαχειριζόταν το Ιδρυμα «Άγιος Απόστολος ο Νέος». Την αναστολή ανακοίνωσε σε γονείς -κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς ο ίδιος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χωρίς να δεχθεί τον αντίλογο τους. 

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές κάνουν λόγο για τετελεσμένα γεγονότα. Αφού οι ημερομηνίες για εγγραφές μαθητών σε δημόσια σχολεία έχουν λήξει λόγω καλοκαιριού, ενώ θα ξεκινήσουν από 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο είναι λίγα τα σχολεία που έχουν πλέον κενές θέσεις. Ενώ για τους εκπαιδευτικούς, οι ημερομηνίες για την κατάθεση των απαραίτητων αιτήσεων, ώστε να διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση έχουν ήδη παρέλθει.

Προβληματισμός για την τύχη τους είχε εκδηλωθεί πριν 1 χρόνο. Επανατέθηκε ξανά φέτος τον Μάρτιο, καθώς τα έξοδα τους, ξεπερνούσαν κατά πολύ τα έσοδα, σύμφωνα πάντα με τον Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο.  Φημολογείται ότι η ζημία τους φτάνει 150.000 ευρώ περίπου κάθε χρόνο.

Αρχικά το Δημοτικό ξεκίνησε με οχτώ μαθητές πριν από 7 χρόνια. Σήμερα και στις τρεις βαθμίδες διαθέτει 200 μαθητές, που βρίσκονται ξεκρέμαστοι, από κοινού με τους εκπαιδευτικούς τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...