Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Διέσχισε την Ελλάδα με ποδήλατο


Μήνυμα ζωής και δύναμης ψυχής στέλνει ο 41χρονος μηχανολόγος-μηχανικός και δημοσιογράφος ταξιδιωτικών και αυτοκινητικών θεμάτων, Παντελής Τζερτζεβέλης, ο οποίος «όργωσε» με το ποδήλατο του ολόκληρη την Ελλάδα, από το βορρά έως το νότο. Ο 41χρονος άνδρας διένυσε μέσα σε 43 μέρες περισσότερα από 2.500 χιλιόμετρα, ξεκινώντας ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, χρώματα, γεύσεις και εικόνες από τον Προμαχώνα Σερρών με τελικό προορισμό, την Κάτω Ζάκρο Λασιθίου.

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης, ο οποίος έχει ανέβει ήδη δύο φορές τα Ιμαλάϊα, κατάφερε να διασχίσει την Ελλάδα με εφόδια λίγη τροφή, ένα μπουκάλι νερό και τον υπνόσακο του.

"Πάντα ήθελα να κάνω κάτι πολύ δυνατό. Πάντα ήθελα να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να δείξω, πρώτα σ' εμένα, ότι τίποτα δεν πρέπει να μας σταματάει. Και το λέω εγώ, που το 2002 πληροφορήθηκα ότι έπασχα από καρκίνο στο παχύ έντερο. Μετά από πολλές εγχειρήσεις, χημειοθεραπείες, αγωνία και θέληση για να ζήσω, ξεπέρασα -τελικά- το πρόβλημα, στέλνοντας το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ότι όλα μπορούμε να τα πετύχουμε", δήλωσε ο 41χρονος.

Αφιερώνει το ταξίδι που έκανε πριν από καιρό, σε όλους τους απλούς ανθρώπους που συνάντησε στη διαδρομή, αλλά και στους τρεις φίλους του που χάθηκαν πριν από 12 χρόνια στον Όλυμπο.

Πηγή: Πατρίς Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...