Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Επεισόδια και συλλήψεις στο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ Σερρών


Ένταση και συλλήψεις έντεκα ατόμων στις Σέρρες, κατά την έναρξη κατασκευής του νέου ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων). Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι κάτοικοι της περιοχής Παλαιοκάστρου, που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τα σκαπτικά μηχανήματα και τους εργάτες, ενώ στράφηκαν με πέτρες κατά των περιπολικών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη θέση Νεράιδα, όπου έχει χωροθετηθεί η κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ των Σερρών.

Οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εγκατάσταση στην περιοχή τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 2 Ιουνίου. Ωστόσο, τα έργα ξεκίνησαν κατόπιν απόφασης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών Δημήτρη Τσώτα έγινε γνωστό ότι σε βάρος των συλληφθέντων επρόκειτο να σχηματιστεί δικογραφία και να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Οι αντιδράσεις άρχισαν όταν η νομαρχία προσπάθησε να εγκαταστήσει τους εργολάβους κι εμφανίσθηκαν μηχανήματα που θα έκαναν γεωτρήσεις για να ελέγξουν την υδροφορία του υπεδάφους. Τότε, περίπου εκατό κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διέλευσή τους. Αρκετοί μπήκαν μπροστά από τις μπουλντόζες και συγκρούσθηκαν σώμα με σώμα με αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...