Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ένταση στα απεργιακά συλλαλητήρια σε Πάτρα και Βόλο


Από ένταση συνοδεύτηκαν οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Βόλο και Πάτρα. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο Βόλο σε συμπλοκές, φθορές σε τράπεζες και δακρυγόνα στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στο Βόλο μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις έξω από την Νομαρχία Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Νωρίτερα η ίδια ομάδα αποτελούμενη από εκατό περίπου κουκουλοφόρων αναμείχθηκε με τους εργαζόμενους της περιοχής που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Κατά την διάρκεια της πορείας προκάλεσαν ζημιές σε δύο καταστήματα, δύο τράπεζες, σε ένα αυτοκίνητο εταιρείας security καθώς και στο παλιό κτίριο της Νομαρχίας.

Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν στην Πάτρα κατά την διάρκεια της πορείας που είχαν οργανώσει το Εργατικό Κέντρο της πόλης και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ.

Ομάδες αντεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Επίσης χρήση χημικών έγινε, όταν η πορεία έφθασε στην πλατεία Γεωργίου και αρκετοί από τους διαδηλωτές αισθάνθηκαν δυσφορία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές διαδηλωτών, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Στην Πάτρα έγινε και δεύτερη πορεία που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...