Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ



Υποχώρησε το έδαφος στη γέφυρα Περιστερίου!!!
Χωρίς γέφυρα Περιστερίου θα μείνει η Εγνατία για αρκετό διάστημα ακόμη. Ο λόγος, είναι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τις τελευταίες εργασίες στο δρόμο, με μετατόπιση του εδάφους και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί ένας μήνας περίπου για να διορθωθεί.Τα συνεργεία της Εγνατίας εδώ και μια βδομάδα στρώνουν ξανά τον μικρής απόστασης παράδρομο που κατέληγε στη σήραγγα του Περιστερίου, από εκεί δηλαδή που διεξαγόταν η κυκλοφορία πριν κλείσει για έργα ο δρόμος στις 13 Μαΐου. Τις επόμενες μέρες που το ρεύμα προς Μέτσοβο θα ανοίξει ξανά, αυτός ο παράδρομος είναι που θα δοθεί στην κυκλοφορία και όχι η τελευταία γέφυρα του έργου, οπότε θα επιστρέψουμε σε αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Το πρόβλημα βρίσκεται στον αριστερό κλάδο του δρόμου και όχι στη γέφυρα, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Εγνατίας. Εκεί θα πρέπει να γίνουν κάποια αποστραγγιστικά έργα προκειμένου να μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία όλος ο δρόμος και στις δύο κατευθύνσεις του και φυσικά και η γέφυρα του Περιστερίου. Σε αυτήν τα έργα είναι ολοκληρωμένα, έχει ασφαλτοστρωθεί ενώ έχουν γίνει και οι εργασίες σύνδεσης στις δύο άκρες της με το υπόλοιπο οδόστρωμα. Αυτό που μένει είναι να σταθεροποιηθεί ο δρόμος ώστε να παραδοθεί ασφαλής στην κυκλοφορία.
Βροχή και ΓΣΕΕ;

Εκεί λοιπόν που η Εγνατία ανακοίνωνε ότι ο δρόμος θα είναι έτοιμος στο σύνολό του αρχές Ιουνίου το αργότερο, ξαφνικά προέκυψε πάλι… παράδρομος. Το κακό είναι πως για ακόμη μια φορά η Εγνατία χειρίζεται λάθος το θέμα επικοινωνιακά και αντί να ανακοινώσει αυτό που συνέβη, κατέφυγε στις δικαιολογίες των… απεργιών της ΓΣΕΕ και τις καιρικές συνθήκες για να δικαιολογήσει την παράταση του κλεισίματος στο ρεύμα προς Μέτσοβο. Στις 13 Μαΐου η Εγνατία ανακοίνωνε ότι κλείνει ο δρόμος για δέκα μέρεςπροκειμένου να γίνουν οι εργασίες σύνδεσης και στις 21, την περασμένη Παρασκευή έδινε παράταση άλλων δέκα ημερών μέχρι μεθαύριο, Κυριακή. Τελικά, ο δρόμος ίσως ανοίξει νωρίτερα (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση) και η παράδοση της γέφυρας θα πάει για τον προσεχή Ιούλιο.Υπάρχει και ένα θετικό όμως στην υπόθεση, ότι ο δρόμος παραμένει… κλειστός μέχρι να ολοκληρωθούν οριστικά οι εργασίες. Σε παλιότερες περιπτώσεις ο δρόμος άνοιγε με εγκαίνια για να κλείσει ξανά λόγω κακοτεχνιών λίγο αργότερα, με τελευταίο το περιστατικό «βυθίσματος» του οδοστρώματος λίγο πριν τα Γρεβενά.
Και διόδια, πότε;
Πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Δικτύων 
Δημήτρης Ρέππας ανακοίνωνε «λειτουργία διοδίων μέσα στο καλοκαίρι, με την ολοκλήρωση του δρόμου». Την περασμένη Δευτέρα και ενώ το πρόβλημα στο Περιστέρι ήταν ήδη γνωστό, ο κ. Γιάννης Τσακλίδης, αντιπρόεδρος της Εγνατίας και εντεταλμένος σύμβουλοςέκανε μια παραπλήσια μεν δήλωση, που άφηνε ανοιχτή δε μια μικρή παράταση. Είπε δηλαδή ότι τα πρώτα διόδια θα λειτουργήσουν στον Πολύμυλο «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», την ίδια περίοδο θα ακριβύνουν τα διόδια στα Μάλγαρα και μετά, μέχρι το τέλος του έτους, θα ανοίξουν οι υπόλοιποι σταθμοί.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...