Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Απήγαγαν «λάθος» ανήλικη στην Αλεξανδρούπολη

Ασυνήθιστη ιστορία (για τα δεδομένα της περιοχής) «μίνι απαγωγής» ανήλικης κοπέλας ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις άντρες σταμάτησε δίπλα στην ανήλικη, η οποία περπατούσε μόνη της, και με τη βία την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους.

Οι τρεις άγνωστοι μετέφεραν τη σοκαρισμένη ανήλικη σε πάρκο της περιοχής (όπου και παρουσιάστηκαν ακόμα τρία ακόμα άτομα) με σκοπό να την παρεμποδίσουν να φύγει. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άντρες δεν άσκησαν σωματική βία εναντίον της εκτός από το ότι της απαγόρευαν να μετακινηθεί από το συγκεκριμένο χώρο. Ωστόσο, η ανήλικη, μετά από μία περίπου ώρα, κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας, όταν οι απαγωγείς χαλάρωσαν την επιτήρηση. Στη συνέχεια, η κοπέλα ενημέρωσε τους γονείς της, και εκείνοι με τη σειρά τους κατήγγειλαν το περιστατικό στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αλεξανδρούπολης. Εκεί, η νεαρή αναγνώρισε τον έναν εκ των δραστών, που είναι σεσημασμένος, και τον οποίο η αστυνομία κατάφερε μετά από αναζήτηση να συλλάβει. Οι άλλοι δύο απαγωγείς επίσης αναγνωρίστηκαν (ο ένας εξ αυτών, ήταν ο οδηγός του οχήματος της απαγωγής).


Σύμφωνα με την αστυνομία η απαγωγή συνδέεται με «λάθος άτομο» καθώς όλα δείχνουν πως η υπόθεση συνδέεται με νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι (αποφασίστηκε το κλέψιμο της κοπέλας, όπως συνηθίζεται σε πολλές ομάδες πληθυσμού, ακόμα και σήμερα). Στο παραπάνω συμπέρασμα οδηγούνται οι αρχές, καθώς την στιγμή που διαπίστωσαν πως ήταν «λάθος κοπέλα» δεν θέλησαν να τη βλάψουν ή να προβούν σε οποιαδήποτε πράξη εναντίον της.


Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συνήθως στο πλαίσιο των παραδόσεων του μουσουλμανικού πληθυσμού, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση οι απαγωγείς φαίνεται να προέρχονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.


Οι δράστες μετά από την πρώτη ανάκριση οδηγούνται και πάλι την Παρασκευή για απολογία, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται. Τέλος να σημειωθεί πως το Ι.Χ. που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή κατασχέθηκε. 



Ιωάννα Παρασχάκη ΓΝΩΜΗ ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...