Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

«Πιτσιρικάδες Επί Ποδός» στο Καρναβάλι με 7000 παιδιά

Στην κορύφωσή του οδηγείται το Καρναβάλι των Παιδιών με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και τίτλο «Πιτσιρικάδες Επί Ποδός», το Σαββατοκύριακο επιφυλάσσοντας δυνατές εκπλήξεις στους λιλιπούτειους καρναβαλιστές και εμπλέκοντας την πόλη της Πάτρας όλη στις διαδρομές του και μεταφέροντας τα μηνύματα της χαράς για τη ζωή, της αισιοδοξίας, της δημιουργίας και της συνεργασίας.

Η Κινητή Καρναβαλούπολη θα βρεθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 11.00 έως τις 14.00 προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια συνάντηση γεμάτη ευρηματικότητα, φαντασία, παιχνίδι και καρναβαλική διάθεση. Ο πεζόδρόμος θα πλαισιωθεί από καρναβαλικά στοιχεία και άρματα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:
- Μπαντίνα Δήμου Πατρέων
-«Cyclowns», Παράσταση θεάτρου Δρόμου από τους Χ-Saltibagos
Τρεις γκαφατζήδες κλόουν "εκπαιδευμένοι τέλεια" στις τεχνικές του τσίρκο κάνουν την εμφάνισή τους με τρία πανύψηλα ποδήλατα και προσπαθούν να κάνουν σκοινοβασία, ζογκλερικά και ακροβατικά.Θα τα καταφέρουν;
Μία παράσταση βασισμένη στις τεχνικές του τσίρκο και στην επικοινωνία με το κοινό.
-«Spaghetti», Παράσταση Θεάτρου Δρόμου από τους Εquipoize
Οι Equipoize παρουσιάζουν την νέα τους κωμική παράσταση
O Don και η Madona... Ιταλοί? Ξαδέλφια? Μάγειρες? Μάλλον Καλλιτέχνες του Δρόμου...! Και μίμοι και ζογκλέρ και ακροβάτες, από τα βάθη της Σικελίας, μέχρι τα ανεμοδαρμένα ύψη της... Σταμάτας. Προσπαθούν να μας εντυπωσιάσουν, αλλά ο Luigi (ιταλός πόντικας με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο) τα κάνει όλα... spaghetti
Στην άκρη του πεζοδρομίου όλα είναι πιθανά! Κωμικές χορογραφίες και ακροβατικές δεξιοτεχνίες για παιδιά και "μεγάλους"!
Οι Equipoize έχουν επιχορηγηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, έχουν συνεργαστεί με την εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας και η προηγούμενή τους παράσταση "Gazon" είναι η πρώτη παιδική παράσταση τσίρκου που παρουσιάστηκε σε θέατρο για την περίοδο του 2009-2010.
-«Extreme Make Over -Traffic Edition», Θέατρο Δρόμου από τον Christian
Ο Christian χρησιμοποιεί τις τεχνικές ζογκλέρ στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει ένα κοινό και με την βοήθειά του να βάλει μια υποδειγματική τάξη στην κυκλοφορία ανθρώπων και μηχανοκίνητων οχημάτων. Στόχος του είναι η αξιοπρεπής κυκλοφοριακή αγωγή των ανθρώπων -αυτοκινήτων σε πλήρη συνάρτηση μεταξύ τους όπου οι οδηγοί σέβονται και περιμένουν χωρίς να βιάζονται. Δυναμικό και παράλληλα διαδραστικό θέαμα με στοιχεία ζογκλέρ, χιούμορ ευτράπελα στοιχεία κυκλοφοριακής αγωγής και μηνύματα σχετικά με το περιβάλλον.
-Ηip Hop από τους Ladies & Gents «Bach to school»
Μέσα από την μουσική και τον χορό οι Ladies & Gents περνάνε μηνύματα σχετικά με την σχολική και κυκλοφοριακή αγωγή. Κι αυτό γιατί τέτοια μηνύματα πρέπει να μεταδίδονται στα παιδιά με έναν πιο διασκεδαστικό και προσιτό τρόπο!
Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου το Καρναβάλι των Παιδιών κορυφώνεται με τη Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών, με 7000 μικρούς καρναβαλιστές που θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.
Η Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ομονοίας στις 11.00 και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου – Αγ. Νικολάου. Θα συμμετάσχουν η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, Θέατρο Δρόμου, Εμψυχωτές, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και οι ομάδες συμμετοχής.

Η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών ζωντανά στοhttp://www.carnivalpatras.tv/ αύριο Κυριακή 27/2, περίπου στις 11:00 το πρωί …. μπείτε να δείτε τα πιτσιρίκια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...