Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Υπό εξάρθρωση το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Έχουν ήδη προσαχθεί τριάντα ύποπτοι  

Επιχείρηση εξάρθρωσης ενός εκ των μεγαλυτέρων κυκλωμάτων διακίνησης σκληρών και μαλακών ναρκωτικών του νησιού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κάτω από άκρα μυστικότητα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου....Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν ήδη προσαγάγει περίπου 30 ύποπτους ενώ έχουν προβεί και σε περίπου 10 συλλήψεις.

Η δικογραφία που σχηματίζεται και θα υποβληθεί εκτός απροόπτου την Κυριακή το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικου περιλαμβάνει πέραν τοξικομανών και υπότροπων σε υποθέσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών και ονόματα πολλών κατοίκων του νησιού που θεωρούνται πέραν πάσης υποψίας.

Η έρευνα για την υπόθεση έχει ξεκινήσει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προ τεσσάρων μηνών μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο διατάχθηκε η άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων και επεκτάθηκε και σε άλλα.

Από την καταγραφή των συνομιλιών που έγινε αρμοδίως έχουν εξασφαλιστεί σημαντικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία και τη σύνθεση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο νησί αλλά και στοιχεία χρηστών που έχουν προμηθευτεί από το κύκλωμα σκληρά και μαλακά ναρκωτικά.

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται συγκεκριμένα εκατοντάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών αλλά και συνομιλίες μεταξύ εμπόρων και χρηστών.

Στα πλαίσια της ίδιας έρευνας έχουν εξασφαλιστεί εξάλλου και στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα ατόμων που φέρονται να ευθύνονται για το θάνατο την 2α Νοεμβρίου 2010 από τη χρήση ηρωίνης, του 40χρονου Μ. Τ., κατοίκου εν ζωή Μαριτσών.

Ο 40χρονος είχε βρεθεί συγκεκριμένα στην οικία του στα Μαριτσά νεκρός τα ξημερώματα της 2ας Νοεμβρίου. Δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέθηκαν ένα κουτάλι, μια σύριγγα, λεμόνι και υπολείμματα ηρωίνης.

Ο θάνατος του 40χρονου από ηρωίνη δεν είχε ανακοινωθεί αρμοδίως από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου επιτελείς της οποίας διενεργούσαν μεθοδικά έρευνα για την εξιχνίαση του.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί φέρεται να προέκυψε η ταυτότητα του ατόμου που τον είχε προμηθεύσει με ηρωίνη αλλά και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος διακίνησης.

Οι αστυνομικοί φέρονται συγκεκριμένα να έχουν καταγεγραμμένη με υποκλοπή τη συνομιλία του 40χρονου με τον έμπορο ο οποίος τον συμβούλευσε μάλιστα να είναι προσεκτικός όταν κάνει χρήση της ποσότητας που του πώλησε διότι ήταν «πολύ καθαρή».

Επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να γίνει από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: dimokratiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...