Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Aποκρατικοποίηση της «Φωνής της Αμερικής» στην Ξάνθη!


Το «φιλέτο» της «Φωνής της Αμερικής» συνολικής έκτασης τουλάχιστον 7.990 στρεμμάτων θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του προγράμματος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου το επόμενο διάστημα.
Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε επιλεγεί εδώ και μήνες από την κυβέρνηση για αξιοποίηση. Υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να λυθούν, ωστόσο, και πηγές από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) επισημαίνουν: «Έχουμε υπερβεί τα νομικά εμπόδια, καθώς και τα πολιτικά προβλήματα. Και εννοούμε την άρση των προβλημάτων που μας δημιουργούσαν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις αλλά και προσφυγές σε δικαστήρια».
«Φωνή Αμερικής»
Παραθαλάσσια έκταση 7.990 στρεμμάτων στo Δέλτα του ποταμού Νέστου, στην οποία λειτουργούσαν στο παρελθόν οι εγκαταστάσεις της πρώην «Φωνή της Αμερικής». Η θέση και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ακινήτου είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, οποιαδήποτε όμως προσπάθεια αξιοποίησης και ανάπτυξης πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ότι αυτό ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση RAMSAR για υγροτόπους παγκόσμιας σημασίας. piazzadelpopolo

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...