Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΤΑ:"Σπέρνουν" σαλιγκάρια, θερίζουν κέρδη

Η μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό στρέφει όλο και περισσότερους υποψηφίους στην εκτροφή... Χοχλιών
Πριν από λίγες ημέρες δεκάδες πορτοκαλοπαραγωγοί στην Άρτα και την Αιτωλοακαρνανία αποφάσισαν να μη μαζέψουν τους καρπούς από τις καλλιέργειες τους.
 
Αιτία; Οι μεγαλέμποροι και τα εργοστάσια που κάθε χρόνο απορροφούν τη σοδειά, έδωσαν ως τιμή αγοράς τα 10 λεπτά το κιλό (ορισμένοι ακόμη και τα έξι για όλα τα παραδοτέα πορτοκάλια, όσα δηλαδή μεταφέρονται έως την πόρτα του εργοστασίου), όταν τα έξοδα συλλογής και καλλιεργητικής φροντίδας φτάνουν τα 15 λεπτά το κιλό κατά μέσο όρο.
 
Ορισμένοι από αυτούς ήδη έχουν δηλώσει έτοιμοι να κατέβουν στα μπλόκα που για άλλη μία φορά ετοιμάζουν οι αγροτοσυνδικαλιστές, ενώνοντας τις φωνές τους στα αιτήματα για νέες οικονομικές επιχορηγήσεις. 
 
Μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, επίσης στον νομό της Άρτας, σε μια έκταση οκτώ στρεμμάτων, το πρόβλημα είναι όχι πώς θα απορροφηθεί η παραγωγή αλλά πώς θα ικανοποιηθεί η ζήτηση.Πρόκειται για μία από τις διαρκώς αυξανόμενες μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών που ανήκει σε νέους αγρότες οι οποίοι ξέφυγαν από τη φιλοσοφία της παραδοσιακής καλλιέργειας και τόλμησαν να επενδύσουν σε νέες πρωτοποριακές ζωικές παραγωγές καταγράφοντας ήδη επιτυχία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...