Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ολοκληρώνονται οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας Οδού στην Θράκη

Στη γραμμή εκκίνησης μπαίνει η διαδικασία για την κατασκευή και του τελευταίου τμήματος του κάθετου οδικού άξονα Αρδάνιο–Ορμένιο, της Εγνατίας οδού, στην περιοχή της Θράκης.  
Ο διεθνής διαγωνισμός για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα προϋπολογισμού δαπάνης ύψους 86 εκ. ευρώ, είναι σε διαδικασία δημοπράτησης καθώς οι απαιτούμενες προετοιμασίες έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο ανάλογης απόπειρας, πριν λίγες ημέρες, η οποία, τελικώς, αναβλήθηκε λόγω απεργίας των μηχανικών.

Εφόσον όλα εξελιχθούν βάσει του προγραμματισμού που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, ο εν λόγω κάθετος άξονας θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του, αναδεικνύοντας περαιτέρω τη μεγάλη γεωοικονομική και γεωστρατηγική σημασία της Θράκης.
 
Ήδη ένα σημαντικό μέρος του ελληνοβουλγαρικού οδικού άξονα, αυτό του ορεινού όγκου, αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τον Ιούλιο του 2011. Συγκεκριμένα, θα παραδοθούν 14 χιλιόμετρα του κάθετου άξονα από την Κομοτηνή μέχρι τη Νυμφαία.
Όσον αφορά το πεδινό τμήμα, η Εγνατία Οδός ΑΕ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, έχει ολοκληρώσει τις προκαταρκτικές και αναγνωριστικές μελέτες, αλλά απομένουν οι γνωμοδοτήσεις των τοπικών φορέων. Τα απαραίτητα κονδύλια για το έργο, εξάλλου, σύμφωνα με τον υφυπουργό, υπάρχουν και θα δημοπρατηθεί και το τελευταίο τμήμα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων δηλαδή, ο εν λόγω κάθετος άξονας θα λειτουργεί από το καλοκαίρι συνδεόμενος με την Εγνατία Οδό. Επίσης, η ομώνυμη εταιρεία έχει εκπονήσει τις αναγνωριστικές μελέτες για την ανατολική είσοδο της Ξάνθης και ολοκληρώνονται και οι αντίστοιχες μελέτες για τη σύνδεση με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Εξελίξεις όμως, αναμένονται και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αφού μέχρι το τέλος του 2011, θα έχει ολοκληρωθεί η εκβάθυνσή του, ενώ το υπουργείο δημοπρατεί και το πολυχρηστικό τμήμα του ΟΛΑ, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. Στο λιμάνι της Καβάλας ολοκληρώνεται το έργο του δυτικού κρηπιδώματος, ενώ είναι έτοιμος να δημοπρατηθεί με 14 εκ. ευρώ και ο Μόλος, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.
PIAZZADELPOPOLO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...