Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Τον δικό τους «κήπο της Εδέμ» θα δημιουργήσουν

Τον δικό τους «κήπο της Εδέμ» θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν όσοι Λαρισαίοι λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της ωραιότερης και πιο πράσινης βεράντας και αυλής, τον οποίο διοργανώνει ο δήμος Λάρισας. Με στόχο να γίνει η θεσσαλική πρωτεύουσα ακόμα πιο πράσινη, η δημοτική αρχή καλεί τους δημότες να βάλουν όλο το μεράκι και την αγάπη τους για την κηπουρική προκειμένου να κερδίσουν το πρώτο βραβείο!

Μάλιστα, όσοι συμμετέχοντες θέλουν μπορούν να προσλάβουν και κηπουρό ως βοηθό, με στόχο να φτιάξουν έναν όσο το δυνατό πιο όμορφο κήπο. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι βεράντες και οι αυλές των Λαρισαίων για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό είναι οι εξής: Τουλάχιστον είκοσι καλλωπιστικά φυτά πρέπει να κοσμούν τις βεράντες και τα φυτοδοχεία να είναι άνω των 10 λίτρων. Για τις αυλές η συνολική έκταση πρασίνου θα πρέπει να είναι πάνω από 50 τ.μ., συμπεριλαμβανομένης της επιφάνειας που επικαλύπτει υπόγειους χώρους (πάρκινγκ και αποθήκες), ο χώρος να έχει τουλάχιστον ένα δέντρο μεγάλο ή τρία μικρά και να υπάρχουν στον χώρο τουλάχιστον πενήντα καλλωπιστικοί θάμνοι.

Αναλυτικά, θα βραβευτούν τρεις βεράντες πρώτης κατηγορίας με χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ, τρεις δεύτερης κατηγορίας με χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ και τρεις βεράντες τρίτης κατηγορίας με έπαθλο 200 ευρώ. Ανάλογα είναι τα ποσά και για τις αυλές. Από τις 10 Μαΐου έως τις 28 Μαΐου η επιτροπή αξιολόγησης θα κάνει επιτόπια επίσκεψη σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, ενώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι βραβεύσεις θα ανακοινωθούν στις 12 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Πηνειού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...