Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Καρφώνει Παπαγεωργόπουλο ο πρώην ταμίας του δήμου που προφυλακίστηκε

Φωτογραφία
ΒΟΛΕΣ κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και στενών συνεργατών του εξαπέλυσε απολογούμενος χθες στον ειδικό ανακριτή ο Παναγιώτης Σαξώνης, πρώην ταμίας και βασικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης - μαμούθ, ύψους 30 και πλέον εκατ. ευρώ. Επειτα από μαραθώνια απολογία τεσσάρων ωρών, ο εξ απορρήτων του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κρίθηκε προφυλακιστέος.
Οπως και προανακριτικά, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να υπεξαιρέσει μόνος τους φόρους και τις κρατήσεις υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία. Οπως είπε, για όλες τις ενέργειές του ήταν ενημερωμένα ανώτερα στελέχη της στενής ομάδας Παπαγεωργόπουλου, μεταξύ αυτών ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας και αντιδήμαρχοι Οικονομικών.
«Ο δήμαρχος οφείλει να εξηγήσει αν ήταν γνώστης των εντολών των αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα για τη μη καταβολή εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία» ανέφερε ο Σαξώνης στο 14 σελίδων υπόμνημά του, υποστηρίζοντας ότι τού ζητήθηκε τρόπος ώστε να υπάρχει νομιμοφανής τακτοποίηση των κρατήσεων, για να καλυφθούν προϋπάρχουσες εκταμιεύσεις που έγιναν για άλλους σκοπούς.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κράτησε για τον εαυτό του μόνο 1 εκατ. ευρώ(!) ενώ κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι δεν γινόταν επί χρόνια κανένας εσωτερικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου και μίλησε για πρόχειρα ημερολόγια που κρατούσαν στελέχη και άλλες ατασθαλίες.
Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Σαξώνης επιχείρησε να διαψεύσει τον ισχυρισμό του δημάρχου ότι δεν τον γνωρίζει. Οπως είπε, είχε υπογράψει συμφωνία με τη δημοτική τηλεόραση για κάλυψη αγώνων της ομάδας μπάσκετ στην οποία ήταν αντιπρόεδρος, έκλεινε τηλεφωνικά στον δήμαρχο πρώτο τραπέζι για το νυχτερινό κέντρο του οποίου ήταν υπεύθυνος, και στην ταβέρνα της συζύγου του διοργανώνονταν χοροί υπαλλήλων του δήμου παρουσία του κ. Παπαγεωργόπουλου.
Με τη χθεσινή απολογία του 46χρονου πρώην δημοτικού υπαλλήλου άρχισαν οι απολογίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γ΄ ειδικός ανακριτής συντάσσει κατηγορητήρια για τουλάχιστον ακόμη 17 πρόσωπα. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ξεχωριστές δικαστικές έρευνες, για να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη εμπλοκή στην υπόθεση εφοριακών αλλά και υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...