Τρίτη 11 Μαΐου 2010


Κρήτη - Θετικά είναι τα αποτελέσματα από τη δίκυκλη αστυνόμευση


Μειωμένες, κατά 40%, σε σχέση με πέρσι, είναι τους πρώτους μήνες του 2010 οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία, που ανέφερε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Φώτης Γεωργόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθοριστικό ρόλο στη μείωση των ποσοστών έπαιξε και η καθιέρωση, σε πιλοτική βάση, των περιπολιών με δίκυκλα, μέτρο που -όπως είπε- θα ενισχυθεί από την 1η Ιουνίου.

Από την αστυνομία εκτιμάται ότι ...
μετά την καθολική εφαρμογή του μέτρου θα υπάρξει πρόληψη και καταστολή της μικροεγκληματικότητας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αφού οι δικυκλιστές αστυνομικοί «θα είναι πιο ευέλικτοι απ΄ότι οι συνάδελφοί τους σε περιπολικό αυτοκίνητο, πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί».

Η εκπαίδευση των δικυκλιστών αστυνομικών γίνεται στην Αθήνα και διαρκεί μια εβδομάδα. Έως τις 20 Μαΐου υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται στις έδρες των αστυνομικών διευθύνσεων οι μοτοσικλέτες, ενώ έχουν παραγγελθεί κράνη και φορητοί ασύρματοι.

«Γίνεται αξιολόγηση. Ξεκινήσαμε δειλά δειλά σε όλη την Κρήτη και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά μέχρι άριστα στην πρόληψη», σημείωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης.

Η επιλογή των αστυνομικών, που θα στελεχώσουν την ομάδα των δικυκλιστών, γίνεται με κριτήριο τη γνώση, την εμπειρία, την προϋπηρεσία και τις ικανότητες. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο «τα συγκεκριμένα άτομα που επελέγησαν από τους αστυνομικούς διευθυντές έχουν τα εξής πλεονέκτημα: είναι έμπειροι, είναι δικυκλιστές, έχουν περάσει από διάφορες σημαντικές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες ασφαλείας, ναρκωτικών και τροχαίας, άρα λοιπόν επιλέγουμε ό,τι καλύτερο έχει η Κρήτη».

Ο αριθμός των δικυκλιστών αστυνομικών διαφέρει ανά νομό. Στόχος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ στην Κρήτη είναι η αύξησή του ανάλογα με την αποδοτικότητα, που θα καταγραφεί. Στα Χανιά θα είναι αρχικά 26 με προοπτική μετά το καλοκαίρι να αυξηθούν στους 30. Στο Ηράκλειο οι δικυκλιστές θα είναι 36 με στόχο να γίνουν 40. Στο Ρέθυμνο και το Λασίθι θα είναι από 12 έως 16 .http://korkos.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...