Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Επιθέσεις με μολότοφ κατά των... F16


Επίθεση με 15 βόμβες μολότοφ μόλις 150-200 μέτρα απο τα αεροπλάνα επιφυλακής F -16 και εν συνεχεία απόπειρα εμπρησμού δίπλα στον διάδρομο απογείωσης έκαναν άγνωστοι στην αεροπορική βάση Καστελίου Ηρακλείου μετά τα μεσάνυχτα σήμερα.
Η πρωτοφανής ενέργεια έγινε, σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα και ίσως σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για τον «Καλλικράτη».
Η ρίψη των 15 μολότοφ έγινε στην ΝΑ πλευρά της 133ης Σμηναρχίας Μάχης.
Σύμφωνα με πήγες της Πολεμικής Αεροπορίας οι βόμβες έπεσαν σε σημείο που απείχε το πολύ 150-200 μέτρα απο το χώρο στάθμευσης των μαχητικών που είναι σε επιφυλακή για άμεση απογείωση.
Λίγο αργότερα, κι ενώ ο μηχανισμός ασφαλείας της μονάδας ήταν στο σημείο με τις μολότοφ, άγνωστοι πάλι δράστες - πιθανότατα συνεργάτες των πρώτων, κατά την ασφάλεια - έκοψαν τα συρματοπλέγματα στην εντελώς αντίθετη πλευρά και έβαλαν φωτια με δυο μπουκάλια με εμπρηστικό υλικό.
Το σημείο της φωτιάς ήταν ανάμεσα στον διάδρομο απογείωσης και τον βοηθητικό τροχοδρομο.
Σύμφωνα με πηγή της αεροπορίας η φωτια σβήστηκε αμέσως απο την ομάδα πυρασφάλειας χωρίς να προκαλέσει ζημιές καθώς είχαν ληφθεί προληπτικά αντιπυρικά μέτρα και η περιοχή είχε αποψιλωθεί.
Οι δράστες διέφυγαν, αφού όπως έλεγαν στρατιωτικές πήγες η κίνηση ήταν οργανωμένη και περιείχε αντιπερισπασμό.
Έρευνες κάνει η ΕΛΑΣ προς κάθε κατεύθυνση, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.
Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν λιγες ημέρες η βάση είχε αποκλειστεί απο κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονταν για ρυθμίσεις του «Καλλικράτη», ενώ είχαν «εισβάλει» συμβολικά και στην περιοχή της κεντρικής πύλης της 133 Σμηναρχίας Μάχης.
Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν μεταφέρει τις προάλλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πήγες της Αεροπορίας ίχνη μολότοφ είχε βρει ο εισαγγελέας και πριν μερικές ημέρες στο εσωτερικό του αεροδρομίου, κοντά στην περίφραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...