Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Τελευταίο αντίο στην Βιβή και την Αγγελική

Η τελευταία πράξη του δράματος παίζεται σήμερα με τις κηδείες των δύο γυναικών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην φλεγόμενη τράπεζα, ενώ στην Λευκάδα μεταφέρεται η σορός του άτυχου άνδρα. Στο μεταξύ, οι έρευνες των αρχών εστιάζονται σε δύο πρόσωπα που φαίνονται στα βίντεο με την φονική επίθεση των περίπου 20 ατόμων.

Η γειτονιά της Βιβής Ζούλια είναι βουβή: στην πολυκατοικία όπου έμενε με τους γονείς της υπάρχει το αγγελτήριο της κηδείας, ενώ η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή. Θρήνος και στον Λόγγο Αιγαίου, την πατρίδα της εγκύου Αγγλικής Παπαθανασοπούλου, όπου και θα ταφεί το απόγευμα. Με αναφιλητά, ο θείος και νονός του Νώντα Τσακάλη ήρθε στην Αθήνα από την Βασιλική Λευκάδας για να παραλάβει την σορό του.

Σε ένδειξη πένθους, οι συναλλαγές σήμεραστις τράπεζες θα γίνουν έως τις 12:00, ενώ τα καταστήματα της Marfin θα κλείσουν στις11:00 προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραστούν στις κηδείες των συναδέλφων τους.

Την ίδια ώρα, το οπτικό υλικό των επεισοδίων εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, απεικονίζει δύο άτομα να σπάνε με βαριοπούλα την μία τζαμαρία της τράπεζας καιτρεις κουκουλοφόροι να πετούν μολότοφ.

Οι έρευνες εστιάζονται σε τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, που φέρονται ως «υπό προϋποθέσεις αναγνωρίσιμα», όπως λένε αστυνομικοί.

Όπως όλα δείχνουν, οι περίπου 20 ψευτοεπαναστάτες είχαν καλυμμένα με μαντίλια τα πρόσωπά τους και κινούνταν μεταξύ μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και πριν ρίξουν τις μολότοφ είδαν πως μέσα στο υποκατάστημα υπήρχαν άνθρωποι.

Εκτός από τα βίντεο, η αστυνομία δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα πολιτών που βρισκόταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης. Μάλιστα, με προσοχή εξετάζεται μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ένας μεσήλικας ασπρομάλλης καθοδηγούσε την ομάδα.

Αστυνομικοί της ασφάλειας και εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από υπαλλήλους της τράπεζας που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...