Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Μήνυση κατά μοτοσικλετιστών της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Μήνυση για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» υπέβαλλε ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης , μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε βάρος μοτοσικλετιστών της ΕΛΑΣ που «έθεσαν σε κίνδυνο της σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς », κατά τη διάρκεια της χθεσινής απεργιακής πορείας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο μηνυτής ζητεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να δοθούν κατευθύνσεις για τη σύλληψη των δραστών και να προΐσταται εισαγγελέας στις έρευνες.

Το περιστατικό καταδικάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητώντας την απόδοση ευθυνών στα αστυνομικά όργανα που παρανόμησαν ενώ εκφράζει τον αποτροπιασμό, τη βαθιά θλίψη και την οδύνη για την τραγική απώλεια αθώων πολιτών σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

"Ενώ η χθεσινή πορεία έφτανε στο τέλος της, στην οδό Διοικητηρίου στο ύψος της Ολύμπου, εντελώς αιφνιδιαστικά και απρόκλητα, αστυνομικά όργανα που επέβαιναν σε δίκυκλα επιτέθηκαν, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών σε ένα τμήμα της διαδήλωσης όπου διαδήλωναν ειρηνικά κυρίως δικηγόροι - μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η επίθεση αυτή προκάλεσε πανικό και είχε ως αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να διασκορπιστούν δεξιά και αριστερά.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σε εξέλιξη επεισόδια καμιάς μορφής, τα αστυνομικά όργανα συνέλαβαν, υπό το 'κάλυμμα' της προσαγωγής, 37 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο δικηγόρους. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παρισταμένων, τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν στην Γ.Α.Δ.Θ. και μετά από παρέλευση τουλάχιστον 3 ωρών εξακολουθούσαν να κρατούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι έχουν ήδη υποβληθεί σε παράνομη δακτυλοσκόπηση.

Εκτός αυτού, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έγινε αναίτια ευρεία χρήση χημικών από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος ειρηνικών και ανυποψίαστων διαδηλωτών" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...