Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

3η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη


«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα ΣΤΟΠ στην »άσεμνη« έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και στη ρύπανση που δημιουργούν», δηλώνουν οι διοργανωτές της 3ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και καλούν σε συμμετοχή τους πολίτες, την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.

"Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά, σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς στους δρόμους μας, καθώς και στις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας", αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά και διοργανώνει σε ετήσια βάση γυμνές ποδηλατοδρομίες για την προώθηση του ποδηλάτου και την οικολογία.

To 2008 διοργανώθηκαν σε 73 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου 2008, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα Η δεύτερη ακολούθησε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...