Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ξανακλείνουν το ΧΥΤΑ Μαυροράχης οι κάτοικοι του Λαχανά


Κι εκεί που η Θεσσαλονίκη άρχισε να καθαρίζει από τα βουνά των σκουπιδιών το Σαββατοκύριακο... ο δήμος του Λαχανά ανακοίνωσε ότι θα ξανακλείσει το ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων), μετά τις τις 10 αύριο το πρωί, αν δεν έχει θετικά αποτελέσματα η συνάντηση του δημάρχου Παντελή Πάσχου με την υφυπουργό εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη. Ο κάτοικοι του Λαχανά αντιδρούν στο σχέδιο «Καλλικράτης» που συνενώνει το δήμο τους με το Λαγκαδά.

Την περασμένη Παρασκευή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μπακέλας είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να ανοίξει τον αποκλεισμένο - επί πέντε ημέρες - ΧΥΤΑ και να προχωρήσει σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς τόνοι σκουπιδιών είχαν συσσωρευτεί στα πεζοδρόμια του πολεοδομικού συγκροτήματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σχετική αναφορά είχε καταθέσει στην εισαγγελία ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θεσσαλονίκης Κώστας Καζαντζίδης, επισημαίνοντας ότι περίπου επτά χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών σχημάτιζαν βουνά στα πεζοδρόμια.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση, οι κάτοικοι του Λαχανά υπαναχώρησαν και άρχισε η αποκομιδή των απορριμάτων. Οι δήμοι της Θεσσαλονίκης άρχισαν έναν αγώνα δρόμου με το χρόνο για να καθαρίσουν την πόλη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατόπιν σύσκεψης των δημοτικών συμβούλων του Λαχανά, έγινε γνωστό ότι ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα παραμείνει ανοιχτός ως τις 10 το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες αποκομιδής των σκουπιδιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

"Από το αποτέλεσμα της συνάντησης με την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, θα κριθεί η περαιτέρω στάση του δήμου μας και των κατοίκων της περιοχής, σχετικά με την ομαλή ή μη λειτουργία του ΧΥΤΑ", δήλωσε ο δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...