Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Επεισόδια και συλλήψεις σε πορεία στα Χανιά

Επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν απόψε στα Χανιά κατά τη διάρκεια πορείας αναρχικών στο κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πρόσφατο θάνατο νεαρού στην περιοχή των Δικαστηρίων, σε τροχαίο ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών.

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 100 άτομα, κινήθηκαν προς την περιοχή των Δικαστηρίων φωνάζοντας συνθήματα εναντίων της αστυνομίας, των ΜΜΕ, των δικαστικών κα.

Στη συμβολή των οδών Παλαμά και Ελ. Βενιζέλου έβαλαν φωτιά σε καλαθάκι απορριμάτων του Δήμου.
Στην πλατεία Δικαστηρίων, άρχισαν να πετούν πέτρες και 3 φωτοβολίδες προς τη μεριά των αστυνομικών που βρίσκονταν απέναντι. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.

Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Δημοκρατίας, οι διαδηλωτές τοποθέτησαν 2 κάδους στη μέση του δρόμου και τους έβαλαν φωτιά. Σε αυτό το σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και καταδίωξαν τους διαδηλωτές.

Εκτός από τους κάδους δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παραμένει σε επιφυλακή στο κέντρο των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...