Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αίσιο τέλος για αλλοδαπό που παρασύρθηκε στον Άραχθο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός Αφγανού στην Άρτα ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αράχθου όταν γλίστρησε στην προσπάθειά του να πλύνει κάποιο αντικείμενο στην άκρη της γέφυρας.

Σώθηκε όταν κρατήθηκε από παρακείμενο κλαδί κι αφού το νερό τον είχε ήδη παρασύρει 500 μέτρα μακριά από το σημείο της πτώσης.

Το συμβάν έλαβε χώρα τη Δευτέρα το μεσημέρι κινητοποιώντας τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να εντοπίσουν και να διασώσουν το συνάνθρωπο ενώ αναστάτωσε και τους κατοίκους πέριξ της γέφυρας Άρτας.

Εκείνη την ώρα το ύψος του νερού στο ποτάμι ήταν πάνω από ένα μέτρο αλλά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων η ορμή του ήταν πάρα πολύ δυνατή. Στο συμβάν αναφέρθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Γεώργιος Ντοκομές ο οποίος δήλωσε: «Κάποιος αλλοδαπός απ’ αυτούς που κατά εκατοντάδες πλέον είναι στον παραποτάμιο χώρο προσπάθησε κάτι να πλύνει στην άκρη της γέφυρας.

Το νερό όπως ξέρετε και λόγω των βροχοπτώσεων αυτών των ημερών έχει μεγάλη ροή και μεγάλη δύναμη, γλίστρησε και έπεσε μέσα. Έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση τόσο των αστυνομικών όσο και των πυροσβεστικών αρχών. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι το άτομο αυτό θα το βρούμε νεκρό πλην όμως και ευτυχώς για τον ίδιο μετά από 500 μέτρα κάπου βρήκε κάποιο κλαδί, κρατήθηκε, τον εντοπίσαμε και βγήκε».

Η συγκέντρωση των μεταναστών στην περιοχή της γέφυρας λόγω και των υπαρκτών κινδύνων από την αυξομείωση της ροής νερού στο ποτάμι αλλά και γενικότερα οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι ένα πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες αρχές τόνισε ο κ. Ντοκομές.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής εκτιμά ότι αυτή την εποχή υπάρχουν περίπου 3.500 με 4.000 μετανάστες στην Άρτα, Αφγανοί κατά κόρον και Πακιστανοί που ήρθαν για να δουλέψουν στο πορτοκάλι, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι ήταν προηγούμενες χρονιές και οι οποίοι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.

«Πλέον ήταν εντοπισμένοι, τώρα δεν είναι εντοπισμένοι, τους βλέπεις να γυρίζουνε παντού σε όλη την πόλη» είπε ο κ. Ντοκομές ο οποίος χαρακτήρισε εκρηκτικό το πρόβλημα δεδομένου ότι μαζί με τον αριθμό αυτών των μεταναστών αυξάνονται όπως είπε και τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας.

Η επίσημη πολιτεία θα πρέπει να δώσει κάποια λύση διότι, όπως τόνισε ο κ. Ντοκομές «και οι συνθήκες διαβίωσης και εξυπηρέτησης αυτών των ανθρώπων και ιατρικής κάλυψης και ιατρικής παρακολούθησης είναι όλα στον αέρα. Οι περισσότεροι κοιμούνται πίσω από τους πορτοκαλαιώνες σε παλιές καλύβες εγκαταλελειμμένες ή χτίζουν πρόχειρα ξυλόσπιτα με νάιλον σκεπασμένα και ζουν κάτω από αθλιότατες συνθήκες. Δεν φαίνονται, είναι πίσω από τους πορτοκαλαιώνες και πιστεύω ότι αν κανένας μπει σε ένα ελικόπτερο και πετάξει ψηλά το θέαμα το οποίο θ’ αντικρίσει από ψηλά θα είναι φοβερό».
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...