Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Συμπλοκές Ρομά - αστυνομικών στο Μεσολόγγι


Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ένας 16χρονος τσιγγάνος τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια συμπλοκής στον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή Ταμπακαριά Μεσολογγίου.
Η αστυνομία υποστηρίζει πως, όλα ξεκίνησαν όταν ένας αστυνομικός του τοπικού τμήματος ασφαλείας μετέβη με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο στο καταυλισμό των Τσιγγάνων προκειμένου να εντοπίσει άτομο για να του δώσει πρόσκληση για κατάθεση. Ο αστυνομικός συναντήθηκε τυχαία στο δρόμο με τρεις νεαρούς Τσιγγάνους οι οποίοι, όπως λέει, αναίτια του επιτέθηκαν φραστικά και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς.
Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν αμέσως τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην θέα των οποίων οι Τσιγγάνοι εξαγριώθηκαν και τα επεισόδια γενικεύτηκαν με κυνηγητά και ξυλοδαρμούς.
Ενας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ μεταφέρθηκε και  νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου με ράμματα στο κεφάλι ενώ  ένας συνάδελφός του φέρεται να έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωη του.
Στο νοσοκομείο του  Μεσολογγίου μεταφέρθηκε και ο 16χρόνος Τσιγγάνος που δήλωσε ότι ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.
Μέχρι αργά χθές το απόγευμα στον χώρο του νοσοκομείου  επικρατούσε ένταση  από τους εκατοντάδες τσιγγάνους που βρίσκονται εκεί.
Πηγές της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης μιλώντας στην «Ε» έκαναν λόγο για ατυχές περιστατικό και συνέστησαν προς όλες τις πλευρές ψυχραιμία ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...