Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Kατολισθησεις στην Δαφνούλα και το Μέτσοβο

Πολλά προβλήματα σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου του νομού Ιωαννίνων αλλά και σε οικισμούς, προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Τα έντονα κατολισθητικά φαινόμενα,στην Δαφνούλα και το Μέτσοβο ήρθαν να προστεθούν σε αυτά που ανέκυψαν στους Μουζακαίους, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού και παραμένουν σε επιφυλακή.

Τις κατολισθήσεις στην περιοχή της Δαφνούλας, επισκέφθηκαν χθες ο ΝομάρχηςΑλέκος Καχριμάνης, ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο δήμαρχος Παμβώτιδας Βαγγέλης Πήχας και μηχανικοί της Νομαρχίας και του Δήμου. Από τις βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου-Τρικάλων,στο ύψος του παλαιού χιονοδρομικού κέντρου Μετσόβου αλλά και στο δρόμο Μηλιάς-Γρεβενών,ενώ πάνω από 90 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Ιωαννίνων για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα στα Ιωάννινα.

Σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στη γέφυρα Γκόγκου, μεταξύ Μιχαλιτσίου και Πραμάντων, λόγω του μεγάλου όγκου νερού του Αράχθου. Προβλήματα προέκυψαν από πλημμύρα και στο οδόστρωμα της Εγνατίας στο ύψος του κόμβου της Πεδινής. Την ίδια στιγμή στην γύρω περιοχή εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και χωράφια έχουν πλημμυρίσει με πάνω από ένα μέτρο νερό.

Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...