Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Έπιασαν τους κλέφτες που ρήμαξαν τρία νεκροταφεία

Περισσότερα από 200 κιλά χαλκού είχε συγκεντρώσει οι βάνδαλοι που είχαν λεηλατήσει τρία νεκροταφεία στις περιοχές Πάμφορο, Αρίσβη και Διώνη της Κομοτηνής, κλέβοντας σταυρούς και καντήλια! Όταν, όμως, επιχείρησαν να τα πουλήσουν σε μάντρα ανακύκλωσης της περιοχής, οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν ότι τα σπασμένα χάλκινα τεμάχια που τους έδωσαν μέσα σε τσουβάλια προέρχονταν από τάφους και ειδοποίησαν την Αστυνομία!

Η σπείρα των ιερόσυλων, που αποτελείται από μουσουλμάνους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και τα μέλη της πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κομοτηνής. Στα τσουβάλια τους μετέφεραν 205 κιλά χαλκό, για τα οποία έπρεπε να πληρωθούν 410 ευρώ, ποσό πολύ μικρό αν αναλογιστεί κάποιος την αναστάτωση που προκάλεσαν στους συγγενείς οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά στο τραγικό θέαμα των λεηλατημένων μνημάτων.

*** Τέσσερα καρούλια χαλκού που χρησιμοποιούνται για γείωση και δύο κουλούρες πλακέ λάμας, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ, είχαν κλέψει από εργοτάξιο στην περιοχή της Φωκίδας τρεις διαρρήκτες. Ένας από αυτούς, 37 χρόνων, συνελήφθη στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου καθώς μετέφερε τα κλοπιμαία με φορτηγό, κλεμμένο από την Γλυφάδα Φωκίδας και του είχε βάλει άλλες πινακίδες κλεμμένες από το Αίγιο! Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...