Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ρέθυμνο

Thessaloniki's 17th November protestImage by apαs via FlickrΦοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και εργαζόμενοι τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο Ρέθυμνο, στέλνοντας το μήνυμα, πως 37 χρόνια μετά, τα συνθήματα και τα πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα της εποχής εκείνης, παραμένουν επίκαιρα.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ρεθύμνου, ο Συνασπισμός, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο του Ρεθύμνου συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο στις 6 το απόγευμα και πραγματοποίησαν πορεία διαμέσου της κεντρικής Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, Αρκαδίου για να καταλήξουν και πάλι στο δημαρχείο της πόλης.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας, ήταν και συνθήματα κατά των αλλαγών στην τριτοβάθμια παιδεία, ενώ συνταξιούχοι που συμμετείχαν στην πορεία, επισήμαναν πως «οι αγώνες των φοιτητών εκείνης της περιόδου, αποτελούν φάρο για τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας». Ζήτησαν μάλιστα από την κυβέρνηση, να λάβει υπόψη της πριν πάρει νέα μέτρα, τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι συνταξιούχοι και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, αλλά και οι γονείς των φοιτητών οι οποίοι με μεγάλη δυσκολία προσπαθούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...