Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μύκονος: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος

Windmills at Mykonos IslandImage via WikipediaΚαμπάνια ευαισθητοποίησης των κατοίκων και των τουριστών της Μυκόνου σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος έχει ξεκινήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου, αναφορικά με την εφαρμογή του έργου ΧΥΤΑ, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Το έργο της προβολής της κατασκευής και λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων - που συγχρηματοδοτείται και αυτό από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά ποσοστό 75% και από Εθνικούς Πόρους κατά ποσοστό 25% - έχει ως κεντρικό θέμα «Ανακύκλωση & ΧΥΤΑ... Για τη Μύκονο... φυσικά!» καιστόχο έχει όχι μόνο να ενημερώσει για τη νέα μέθοδο ταφής των απορριμμάτων, αλλά κυρίως να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της Μυκόνου με έμφαση την ανακύκλωση ως την καλύτερη μέθοδο προστασίας του περιβάλλοντος και λειτουργίας του ΧΥΤΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτός από διαφημιστικές καταχωρήσεις στον τοπικό Τύπο και ραδιοφωνικά μηνύματα που ήδη εκπέμπονται στο νησί, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην προσέγγιση και ενημέρωση των νεότερων Μυκονιατών, αφού το έργο της καμπάνιας περιλαμβάνει τη διανομή t-shirts και καπέλων στους μαθητές των σχολείων της Μυκόνου, ταυτόχρονα με ειδικά φυλλάδια, τα οποία ενημερώνουν για τη σωστή διαχείριση των σκουπιδιών σε κατανοητή και για τα πολύ μικρά παιδιά γλώσσα.

Το συγκεκριμένο έργο της προβολής της προστασίας του περιβάλλοντος, με τη δημοσιοποίηση του έργου του ΧΥΤΑ και της Ανακύκλωσης, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ενώ στόχος του Δήμου είναι και η μελλοντική συντήρηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη του έργου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...