Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

250 νέες επιχειρήσεις «έφερε»η Εγνατία στα Γιάννινα!

Πολύ σημαντικά τα οφέλη και για την Ηγουμενίτσα
Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά συνολικά 250 νέες επιχειρήσεις ξεκίνησαν να λειτουργούν στα Γιάννινα, εξαιτίας της κατασκευής της Εγνατίας Οδού, την χρονική περίοδο 1998-2009!
Αυτό αναφέρει νέα έρευνα του Παρατηρητηρίου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τις ωφέλειες που έχει η πρωτεύουσα της Ηπείρου από τον συγκεκριμένο οδικό άξονα.Παράλληλα, δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες υποδομές για τη δραστηριοποίηση ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων σε μια σειρά από τομείς. Συνολικά, σε όλο το μήκος του δρόμου, την ίδια χρονική περίοδο, ιδρύθηκαν 908 νέες επιχειρήσεις!Πολύ ωφελημένη εμφανίζεται όμως και η Ηγουμενίτσα, αφού,αυξήθηκαν οι αξίες της γης εκεί κατά 618%, ενώ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας διαδραματίζει και το λιμάνι της, που αποτελεί και σημαντική αιτία για την δραστηριοποίηση αρκετών επιχειρήσεων.

ΑΥΞΗΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ

Να σημειωθεί, επίσης, ότι στον κόμβο των Ιωαννίνων η δόμηση αυξήθηκε κατά 20% περίπου μέσα σε δέκα χρόνια, ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής αυξήθηκε κατά 23% στις περιοχές δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο, 17% σε οικισμούς κοντά σε αυτόν και 16,8% στις υπόλοιπες εκτάσεις της κάθε πόλης.Σε ότι αφορά τα Γιάννινα, αυτή η αύξηση μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη και με γυμνό μάτι, μιας και περιοχές που μέχρι πριν από 10 χρόνια θεωρούνταν «έξω από την πόλη», όπως η Πεδινή, πλέον είναι «φιλέτα»! Σε ότι αφορά, τέλος, τις περιβαλλοντικές συνέπειες της Εγνατίας, στην Ήπειρο είναι κάτω του μετρίου. Παράλληλα, κάτω από τα όρια ήταν και οι συγκεντρώσεις των ρύπων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...