Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκοπικό Δικαστήριο για τον "παπά-Καλάσνικοφ"

 Την άμεση παρέμβαση της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας προκάλεσε η πρωτοφανής υπόθεση με πρωταγωνιστή τον 37χρονο ιερέα από τη Μεσσαρά, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του σε αρπαγή επιχειρηματία και πυροβολισμούς στο κέντρο των Μοιρών.

Η Ιερά Μητρόπολη γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή της ότι συγκάλεσε το Επισκοπικό Δικαστήριο για τον νταή κληρικό της προκειμένου να ενεργήσει όσα προβλέπει ο νόμος, μετά την κοινοποίηση και αποστολή υπηρεσιακών εγγράφων από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και την Εισαγγελία Ηρακλείου, η οποία έχει εκδώσει εναντίον του ένταλμα σύλληψης για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της αρπαγής του 52χρονου ελαιοχρωματιστή από την κεντρική πλατεία των Μοιρών.

Ο άγιος Γορτύνης Μακάριος αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης, αλλά και ο νόμος που παραπέμπει στα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια αφότου ενημερώθηκε επισήμως για την υπόθεση και τις πράξεις του ιερωμένου. Το Επισκοπικό Δικαστήριο, το οποίο συγκαλείται σπάνια, αποτελείται από τον μητροπολίτη και δύο κληρικούς που ορίζονται κάθε χρόνο από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Η ψήφος των δύο κληρικών έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε αντίθεση με την καταλυτικής σημασίας ψήφο του ιεράρχη. Η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβάλλει το Επισκοπικό Δικαστήριο είναι ο ιερέας να τεθεί σε αργία μέχρι 18 μήνες.

Ετσι, ο 37χρονος ιερέας, που εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος μαζί με τον μικρότερο αδελφό του που συμμετείχε στο επεισόδιο, εκτός από την Ελληνική Δικαιοσύνη θα βρεθεί αντιμέτωπος και με την Εκκλησιαστική.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...