Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Οξυμένα τα προβλήματα των ασφαλισμένων

Κοινή σύσκεψη ετοιμάζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ με ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό εις βάρος ασθενών και εργαζομένων, ως αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ του νομού Ιωαννίνων. 

Με υπόμνημά τους προς τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο αναφέρουν τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε καρδιολόγους, οφθαλμιάτρους, ψυχιάτρους, νευρολόγους, ορθοπεδικούς, ακτινολόγους. 

Σημειώνουν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων λόγω και της διακοπής της συνταγογράφησης από τα 13 ΚΑΠΗ του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, οι οποίοι επιπλέον λόγω και των ελλείψεων ή βλαβών σε μηχανήματα, αλλά και το κόψιμο εξετάσεων όπως υπέρηχος και μαστογραφία, εξωθούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και θεραπευτήρια, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ. 

Προβλήματα που θα οξυνθούν με τη δημιουργία καλλικρατικών δήμων. Απαιτούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και εξοπλισμό, την άμεση κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή αστικών κέντρων υγείας, να λυθεί το πρόβλημα της συνταγογράφησης, να καταργηθεί κάθε πληρωμή και επιχειρηματική δράση και η παροχή για κάθε υπηρεσία Υγείας και Πρόνοιας να είναι δημόσια και δωρεάν. 

Γι' αυτά τα ζητήματα οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ νομού Ιωαννίνων πραγματοποιούν σύσκεψη την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη και ώρα 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...