Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μνημόνιο και «Καλλικράτης» χαράζουν διαχωριστικές πολιτικές γραμμές

Ο Β. Μουλόπουλος για τις εκλογές
Στο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στη σημασία τους, αλλά και στο ιδιοκτησιακό της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου στα Γιάννινα ο βουλευτής ΕπικρατείαςΒασίλης Μουλόπουλος, ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψη του στο νομό. Πλαισιωμένος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Παπαδημητρίου και τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, χαρακτήρισε τις εκλογές διαφορετικές από τις προηγούμενες στην αυτοδιοίκηση και ως μια αποφασιστική μάχη για την Ήπειρο και τα Γιάννινα. «Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες, εμείς λέμε ότι είναι εκλογές οι οποίες χαράζουν διαχωριστικές πολιτικές γραμμές. Αυτές καθορίζονται από το μνημόνιο και τον Καλλικράτη», τόνισε ο κ. Μουλόπουλος.Εξηγώντας γιατί οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ διαφέρουν από άλλους, τόνισε ότι δεν ζητούν την ψήφο για το «καλό» των πολιτών, όπως λένε άλλοι υποψήφιοι, αλλά «αυτό που ζητούν είναι η συμμετοχή των πολιτών στο χτίσιμο ενός άλλου πολιτικού σχεδίου, ζητούν μια κοινή προσπάθεια όλων των Ηπειρωτών για να χτίσουν κάτι διαφορετικό από το σύστημα το οποίο σε κάθε εκλογική περίοδο σας υπόσχονται χαμογελαστοί υποψήφιοι στις αφίσες που γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες».Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, έχει βγει έξω από αυτό το μεγάλο παζάρι των ψήφων, είναι επιλογή πολιτική και ηθική και οι υποψήφιοί του δεν δίνουν υποκριτικές υποσχέσεις ούτε θολές δεσμεύσεις.

Πολιτικό και όχι προσωπικό το θέμα Φίλιου
Ερωτηθείς για τη μη στήριξη στο δήμο, του υποψηφίου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Φίλιππα Φίλιου, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά, είπε:«Είναι ένας πολιτικός με μακρά ιστορία. Αυτές οι εκλογές όμως είναι διαφορετικές από τις άλλες. Σε αυτές τις εκλογές έχουν χαραχθεί είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το κρύβουμε είτε το λέμε, διαχωριστικές γραμμές. Η επιλογή του κ. Φίλιου είναι από την άλλη πλευρά, ούτε εναντίον του Καλλικράτη ούτε εναντίον του μνημονίου... Το πρόβλημα με τον κ. Φίλιο είναι πολιτικό δεν είναι προσωπικό».

Υπέρ δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της «Δωδώνης»
«Εμείς θα υπερασπιστούμε ως ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και με δόντια τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της», τόνισε για τη «Δωδώνη» ο βουλευτής Επικρατείας, μετά και τις συναντήσεις που είχε με τους εργαζομένους, τους κτηνοτρόφους και τη διοίκηση. Για τις διαψεύσεις της κυβέρνησης για μη πώληση «εγώ τουλάχιστον δεν τις παίρνω τοις μετρητοίς, γιατί πολλές φορές έχουν πει ψέματα και έχουν δεσμευτεί σε πολλά πράγματα που ποτέ δεν έχουν τηρήσει», είπε χαρακτηριστικά.Σημείωσε τέλος ότι η πώληση κάθε τέτοιας εταιρίας είναι μέσα στις δεσμεύσεις του μνημονίου για το οποίο εμείς ζητούμε την κατάργησή του.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...