Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στο Ηράκλειο


Ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας, έκλεψε ο διαρρήκτης που με τη μέθοδο του ριφιφί, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Δαιδάλου στο Ηράκλειο και παρόλο που έγινε αντιληπτός και η Αστυνομία έφτασε σε λίγα λεπτά κατάφερε να διαφύγει σαν αίλουρος από το βυζαντινό τείχος και να βγει σαν κύριος στην οδό Δικαιοσύνης.

Η διάρρηξη έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών στην περιοχή αυτή. Ανάμεσα στις οδούς Δαιδάλου και Δικαιοσύνης, σώζεται τμήμα του βυζαντινού τείχους της πόλης το οποίο φαίνεται μόνο από τα υπόγεια ή τα ισόγεια των καταστημάτων που έχουν τζαμαρίες στο πίσω μέρος με σκοπό να το αναδείξουν.

Ο δράστης, πέρασε, άγνωστο πως στο τείχος αυτό, μπήκε σε ένα κατάστημα επί της Δικαιοσύνης και από εκεί με μια βαριά και άλλα εργαλεία, έσκαψε τον τείχο του κοσμηματοπωλείου και μπήκε μέσα ενώ είχε ήδη ξημερώσει.
Με γρήγορες κινήσεις άρχισε να μαζεύει τα ρολόγια και τα κοσμήματα από τη βιτρίνα. Οι πωλητές στο απέναντι μαγαζί έβλεπαν τα χέρια του και κάποιος πήγε κοντά και χτύπησε το τζάμι, φωνάζοντας ληστεία. Οι αστυνομικοί που βρισκόταν στο δικαστικό μέγαρο το οποίο απέχει περίπου 70 μέτρα, έσπευσαν στο σημείο αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα καθώς το κατάστημα ήταν κλειστό.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε το ληστή με καπέλο και μαντήλι στο πρόσωπο να απομακρύνεται από την πλευρά του τείχους σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο και πηδώντας στη συνέχεια από μεγάλο ύψος. Εικάζεται ότι κατάφερε να διαφύγει από κάποιο άλλο κατάστημα ή πολυκατοικία και να βγήκε στην οδό Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξία των κλεμμένων ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...