Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Με ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ποδηλατών στην ιστορία του θεσμού και με αρκετά θετικές εντυπώσεις πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ο Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης 2010 στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν μια ευχάριστη διέλευση στους δρόμους της Ξάνθης στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη διάδοση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν φορώντας το σχετικό μπλουζάκι που διανεμήθηκε και, παρά την κακοκαιρία που προηγήθηκε και το κρύο που φόβισε αρκετούς, αρκετές εκατοντάδες ποδηλατών συμμετείχαν στο φετινό ποδηλατικό γύρο.
Ο Γύρος παρουσιάστηκε αναμορφωμένος, με νέα διαδρομή, αρκετά επίπεδη που περιλάμβανε όλη την κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, αλλά και με μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς αρκετά συνοδευτικά οχήματα στην αρχή και το τέλος της πορείας και ομάδα ποδηλατών που ασχολείτο με την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Αφετηρία και τερματισμός ήταν το γήπεδο του ΑΟΞ όπου πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος, μικρή τελετή.
Στους συμμετέχοντες δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής και αποχώρησαν χαρούμενοι για τη μαζικότητα της εκδήλωσης και το ευχάριστο κλίμα που επικράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος του φετινού Ποδηλατικού Γύρου, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς και για προσπάθεια, στη διάρκεια του χρόνου να διοργανώνονται μικρές βόλτες για ενήλικες.
Αμέσως μετά την τελετή έγινε μίνι ποδηλατική βόλτα στο πάρκο του γηπέδου του ΑΟΞ με παιδιά μικρότερων ηλικιών. Πρόταση αρκετών συμμετεχόντων είναι στην επόμενη διοργάνωση να υπάρξει «θορυβώδης» κίνηση των ποδηλατών με σφυρίχτρες και κόρνες, ώστε να γίνει ακόμη πιο αισθητή η παρουσία του ποδηλατικού κινήματος στους δρόμους της πόλης.
piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...