Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Τήνια 2010 – Παντηνιακή διοργάνωση Αθλητικών Αγώνων και Εκδηλώσεων


Διαπεραιώνονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την τέλεση των «Τηνίων» 2010 σ΄ ολόκληρο το νησί της Τήνου. 

Τα «Τήνια» επανήλθαν ως θεσμός  το έτος 2006 με τη φροντίδα και το ενδιαφέρον του πρώην Δημάρχου Τήνου κ. Σάββα Απέργη και επί δημαρχίας του τέως Δημάρχου κ. Κων. Αθηναίου. 

Έχει αποφασισθεί από τους Φορείς της Τήνου και τον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο να διοργανώνονται κάθε 4 χρόνια στο ενδιάμεσο των παγκόσμιων Ολυμπιακών Αγώνων. 

Τα «Τήνια» ως προολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν το έτος 1895 λιγους μονο μήνες πριν γίνουν το 1986 οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην νεότερη ιστορία στην Αθήνα. Έχει εκδοθεί από τον Δήμο Τήνου βιβλίο, που αναφέρεται στο γεγονός των Τηνίων 1895, με συγγραφείς του Πέτρο Λινάρδο και Στέφανο Δελατόλα. 

Φέτος από τις 6 – 8 Μαΐου του 2010 θα πραγματοποιηθούν και πάλι τα «Τήνια».

Εκδηλώσεις και αγώνες θα γίνουν στην Πόλη και σε Χωριά της Τήνου, έτσι ώστε, όσο το δυνατόν, να λαβαίνει μέρος στα Τήνια και χωροταξικά όλη η Τήνος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, έλαβαν μέρος και συναποφάσισαν: ο κ. Νίκος Δεσποτίδης ως εκπρόσωπος του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Σάββας Απέργης, πρώην Δήμαρχος Τήνου και Αντιπρόεδρος του ΙΤΗΠ ως γενικός υπεύθυνος των Τηνίων, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο Δήμαρχος Εξωμβούργου κ. Παναγ. Κροντηράς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πανόρμου κ. Ηλίας Τζαβελόπουλος, ο Έπαρχος Τήνου κ. Ραφαήλ Μωραΐτης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τήνου κ. Κώστας Ψάρρος, ο Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας κ. Ευάγγελος Γύζης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Τηνίων κ. Παπαδημητρίου, o Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Τήνου κ. Κώστας Αρμάος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υστερνιωτών και ο ο κ. Αλεξ. Μέγκουλας εκπρόσωπος του Συλλόγου Φαλαταδιανών. Συζητήθηκε και σχεδιάστηκε προσχέδιο Προϋπολογισμού & Προγράμματος των εκδηλώσεων και των αγώνων. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...