Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Στη θάλασσα έπεσε 41χρονος από πλοίο που κατευθυνόταν στο Ηράκλειο

Σώος περισυνέλεγη το πρωί του Σαββάτου ένας άνδρας 41 ετών, επιβάτης στο πλοίο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», που κατευθυνόταν από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, και ο οποίος έπεσε στη θάλασσα ενώ το πλοίο βρισκόταν περίπου 30 ναυτικά μίλια βόρεια της κρητικής πόλης.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», για περιστατικό πτώσης στη θάλασσα, ενός επιβάτη του πλοίου, ενώ βρισκόταν περίπου 30 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, εκτελώντας δρομολόγιο από Πειραιά, με 784 επιβάτες.

Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες από το ίδιο το πλοίο με την καθαίρεση σωστικής λέμβου, ενώ ταυτόχρονα και σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, τα Ρ/Κ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» και «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ» και τα αλιευτικά σκάφη «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» ,«ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και «ΚΑΝΕΛΟΣ ΙΙ».

Λίγο αργότερα, ο ναυαγός, ο οποίος ήταν αλλοδαπός ηλικίας 41 ετών, εντοπίστηκε από την λέμβο διάσωσης, έχοντας τις αισθήσεις του και αφού περισυνελέγη με ασφάλεια, επιβιβάσθηκε εκ νέου στο πλοίο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» συνέχισε το ταξίδι του και κατέπλευσε στο λιμάνι Ηρακλείου στις 09:25, αντί της προγραμματισμένης 06:00, όπου ο 41χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για περαιτέρω νοσηλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...