Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ένοχοι κρίθηκαν 28 από τους 41 κατηγορούμενους στην «υπόθεση Ζωνιανών»


Βαριές ποινές επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε 28 από τους συνολικά 41 κατηγορούμενους για την λεγόμενη υπόθεση των Ζωνιανών, μετά από σχεδόν ενός έτους διαδικασία που διεξήχθη στην ειδική αίθουσα του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την Δικαιοσύνη μετά την αιματηρή ενέδρα που στήθηκε σε κομβόι αυτοκινήτων με αστυνομικούς και Εισαγγελέα στις 5 Νοεμβρίου 2007 κοντά στην είσοδο των Ζωνιανών, όπου δέχθηκαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης.

Μετά από εισαγγελική έρευνα απαγγέλθηκαν σωρεία κατηγοριών σε 41 άτομα, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι Ζωνιανών.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους 28 από τους κατηγορούμενους για κακουργηματικού χαρακτήρα κλοπές, απόπειρες ληστειών, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ 13 από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι και για εγκληματική οργάνωση και ένας για καλλιέργεια χασίς.

Για την ενέδρα σε βάρος των αστυνομικών δύο, από τους αρχικώς 6 κατηγορούμενους, κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών ενώ οι υπόλοιποι που φέρονταν είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί αθωώθηκαν.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε έναν από τους 28 κατηγορούμενους ενώ οι υπόλοιποι 27 «μοιράστηκαν» ποινές, κατά συγχώνευση, από 6 έως 25 χρόνια, καθώς σε αυτούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...